REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Surprizele REGIONALIZĂRII: Regiunea de Sud-Est ar putea avea capitala la Brăila, nu la Constanţa!

Surprizele REGIONALIZĂRII: Regiunea de Sud-Est ar putea avea capitala la Brăila, nu la Constanţa!

Replica API 6 februarie 2013 | 00:00 218

Ce spuneţi de această propunere?

Ce spuneţi de această propunere?

Discuţiile privind regionalizarea au ajuns în punctul în care se vehiculează deja şi capitalele de regiuni. În privinţa Constanţei, surpriza ar putea fi de proporţii! Regiunea de Sud-Est ar urma să fie compusă din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, iar reşedinţa de regiune ar urma să fie judeţul Brăila!

Referitor la acest subiect, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că "este posibil", întrucât există o propunere în acest sens. Dar, a adăugat el, nu este singura propunere, existând şi propunerea ca judeţul Constanţa să fie capitala regiunii. Tot Dragomir a declarat că, momentan, regionalizarea este însă la stadiul de "lucru", în sensul că există mai multe variante în privinţa regiunilor - propunerea cu 8 judeţe care să formeze Regiunea de Sud-Est, propunerea cu 6 judeţe (cea expusă mai-sus), dar şi propunerea cu 4 judeţe componente ale regiunii.

Varianta cu 8 judeţe în componenţa regiunii ar cuprinde: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Călăraşi, Ialomiţa. Varianta cu 4 judeţe arată astfel: Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa.

Liberalii nu exclud varianta ca regiunea de Sud-Est să aibă capitala la Brăila. Şi asta pentru că există deja o deconcentrată care a fost arondată la Brăila, şi anume Inspectoratul de Stat în Construcţii. "Sunt discuţii vizavi de prefecturi, consilii judeţene, dar nimic concret până acum. Mă îndoiesc ca judeţul Constanţa să fie arondat la Brăila. Sunt zvonuri, bombe aruncate de unii în presă. Cred că se joacă cineva pe hartă şi apoi se fac speculaţii. Sunt tot felul de variante, dar lucrurile sunt extrem de serioase. Vorbim de poliţie, jandarmerie şi alte structuri. Mai exista varianta ca regiunea Sud-Est să aibă capitala la Galaţi. Acolo este sediul Regiunii Sud-Est. De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă are sediul pe regiune la Galaţi. Nimeni nu poate să spună acum care variantă ar avea cea mai mare greutate. Judeţul Constanţa nu poate fi dat la o parte şi să se decidă capitală la Vrancea şi în nici un caz la Brăila. Până acum România a fost împărţită pe 8 regiuni, dar nu este exclus să fie mai multe decât cele anunţate", susţin unii penelişti.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614