REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SURSE: PNL PIERDE postul de PREFECT la CONSTANȚA?

SURSE: PNL PIERDE postul de PREFECT la CONSTANȚA?

Replica API 9 decembrie 2021 | 00:25 11398

În PSD și PNL, s-au purtat discuţii, zilele acestea, pentru împărțirea posturilor de prefecți. Marea bătălie s-a dat pentru algoritmul prin care aceste funcții vor fi împărțite, fiecare partid dorindu-și să domine cât mai multe județe. La Constanța, liderul PNL, Bogdan Huțucă, evident că și-a dorit să-și păstreze omul pe funcție, respectiv pe Silviu Coșa. N-a reușit, potrivit informațiilor noastre, în ciuda eforturilor sale, așa că postul r urma să revină PSD-ului.

PSD și PNL s-au luptat, zile în șir, pentru funcțiile de prefecți. Au fost stabilite trei scenarii, rămânea doar să cadă de acord asupra unuia singur. Astfel, primul scenariu viza ca partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. Chiar dacă asta însemna ca un partid să devină stăpân pe un județ. Al doilea scenariu spunea că partidul care deține funcția de președinte de CJ să nu aibă și prefectul. Dacă ai ministru dintr-un anumit județ, atunci nu mai ai și prefectul în județul respectiv era cel de-al treilea scenariu. Această măsură ar fi lovit dur în PNL, asta pentru că mai mulți grei ai PNL și-au poziționat oamenii în funcțiile de ministru.

După cum ne-au informat sursele noastre, potrivit ultimelor discuții, s-a decis ca PNL-ui să-i revină prefecții din județele Suceava, Vâlcea, Teleorman, Cluj, Călărași, Vaslui, Neamț, Timiș, Brăila, Olt, Dâmbovița.

Așadar, dacă ar fi să ne luăm după zvonuri, PNL pierde județul Constanța, postul de prefect revenindu-i PSD-ului. Și, așa cum Replica a anunțat recent, social democrații l-au pregătit pentru această poziție pe George Teșeleanu, soțul deputatei PSD Cristina Dumitrache și ginerele președintelui interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache.

Până când discuțiile dintre cele două partide vor ajunge la final și vor bate palma, PNL Constanța va continua să mizeze pe Silviu Coșa. De altfel, și președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că scenariul cel mai potrivit ar fi ca partidul care deține președinția Consiliul Județean să dețină și postul de prefect.

Mirel PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina dobitocul de Ionut Rusu viceprimar si toata gasca lui de incompetenti din Primaria Constanta la prefectura .
1
0
se intampla daca fraierii voteaza PNL sau PSD! Mafia se poarta in familie!
6
1
Se pare ca ciuma rosie din constanta, condusa de famiglia dumitrache a acaparat intregul oras ca o cangrena. Tasu, fisa si acum ginerisu conduc orasul...ti-ai dreak de mafioti
8
1
Mihaita Emil Visoianu cel mai bun !!
1
7
Daca am fi realisti & sinceri cu noi insine,de departe cel mai bun Prefect ar fi dl. ADRIAN NICOLAESCU !!!
2
8
Sa vina oricine de la psd si sa il schimbe si pe chitzchitz incompetentul!
14
4
Zici Catu si tragi apa! Idem Rares Bogdan!
19
1
Brailoiu Prefect. PSD se salveaza doar asa.
2
19
BrailoiuTit Liviu a fost cel mai bun prefect. Sa vina Brailoiu!
3
20
"Florin Citu, a declarat ca scenariul cel mai potrivit ar fi ca partidul care detine presedintia Consiliul Judetean sa detina si postul de prefect..." Dar cine e Citu?
17
2
O sa te ajunga blestemele constantenilor, nu o sa mori pe perna ta sluga nenorocita
12
3
Mwee PZD si lui @ 20:37
15
12
Trebuie un prefect care sa-i demita pe chitac si feliciu.
31
7
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
24
14
Bravo pnl, oricum sunteti degeaba, mai bine schimbati si primarul cu unu psd
30
5
Cel mai bun de la PSD ptr prefect este Liviu brailoiu. Sa ne mai lase astia cu de alde Dumitrache cu neamurile lui
11
30
Sa vina Liviu Tit Brailoiu!!
8
41
hahahahahahaahahahahah
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218