REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Surse PSD: alegerea primarilor în două tururi de scrutin, îngropată printr-o mutare ingenioasă

Surse PSD: alegerea primarilor în două tururi de scrutin, îngropată printr-o mutare ingenioasă

Replica API 16 decembrie 2019 | 11:35 297

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au votat luni ca toate proiectele de lege din Parlament care se referă la sistemul de alegeri să meargă la Comisia Specială pentru legile electorale, termenul pentru un raport fiind de 3 luni. Surse din PSD au spus STIRIPESURSE.RO că mutarea este şah-mat la PNL. „PNL a luat țeapă”, spun sursele citate. Legile privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin nu vor mai putea sa intre la vot final, asa cum doreau liberalii, USR-istii si PMP-istii, pentru că luni au fost desesizate comisiile parlamentare şi procesul se reia în comisia speciala pentru legile electorale, au explicat surse din PSD, conform STIRIPESURSE.RO. Miza este uriaşă: PSD are cei mai multi primari si alegerile intr-un singur tur, adica sistemul actual, avantajeaza actualii titulari.

Singura varianta posibila ramane ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea in Parlament sau sa dea OUG pentru schimbarea sistemului electoral astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi si sefii de CJ sa fie alesi indirect de consilierii judeteni. PSD va ataca la CCR o asemenea mutare a Guvernului şi ia în calcul să depună şi o moţiune de cenzură dacă Guvernul face acest pas.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inchide ochii, ma pis pe tine acum...
2
3
Se incalca ditamai principiu al democratiei ,majoritatea de 50 plus 1 la alegeri prin vot liber si ccr ne.a spus ca demos si kratos adica puterea majoritatii inseamna sub 50 plus 1 adica 16 la suta dintre alegatori vezi cazul Gabrielei de la capitala,,sa nu iti vina sa te pishhii pe ccrPSDciuma rosie.intreb
4
4
...talharii tot talhari raman si din aceasta cauza romanii de buna credinta au cerut si cer in continuare pentru PSD putina muita cu lamaita,dar vor verdea ei la vot...
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614