REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Suspiciune de TBC la grădinița din Corbu. Doi copii, INTERNAȚI în SPITAL

Suspiciune de TBC la grădinița din Corbu. Doi copii, INTERNAȚI în SPITAL

Replica API 7 noiembrie 2018 | 00:03 499

Suspiciune de TBC la o grădiniță din Corbu! Pe 22 octormbrie, conducerea unității de învățământ a fost informată de faptul că o educatoare a fost internată în spital cu diagnosticul TBC. Directoarea Elena Badea a convocat, imediat, o ședință de informare cu părinții, cărora le-a adus la cunoștință situația, le-a explicat că urmează ca preșcolarii să fie testați, dar și cadrele didactice. Ceea ce s-a și întâmplat a doua zi, mai exact pe 23 octombrie. Și Direcția de Sănătate Publică a fost alertată cu privire la faptul că una dintre educatoare ar avea TBC. O echipă a Dispensarului TBC s-a deplasat la unitatea de învățământ, unde a făcut dezinfecția. Au fost testați la fața locului cei 19 copii din grupa educatoarei, dar și cadrele didactice. Cele din urmă au fost trimise la spital pentru investigații medicale, iar doi copilași au fost internați, pe 23 octombrie. Luni, 5 noiembrie, micuții au fost externați, însă au avut o simplă răceală. ”Există suspiciune de TBC la grădinița din Corbu, în cazul educatoarei. 19 copii au fost testați la fața locului, doi dintre ei au fost internați în spital, întrucât la vaccinul care se face a ieșit ceva suspect. Și cadrele didactice fac investigații suplimentare”, a declarat, pentru Replica, directorul DSP, Cristina Schipor.

”Am fost informată pe 22 octombrie că educatoarea este internată în spital, cu TBC. Am informat, în cadrul unei ședințe, părinții și le-am explicat că urmează să fie testați copiii. Pe 23 au fost testați, doi au fost internați în spital, căci la vaccin, la florică, a ieșit ceva suspect. S-a făcut atunci dezinfecția, s-a izolat unitatea. Cei doi copii au fost externați luni, însă au avut o simplă răceală. Nu se pune problema de TBC. Educatoarea, știu că avea niște probleme de sănătate. Făcea investigații. Vă dați seama că, dacă se confirma din timp că avea TBC, n-ar mai fi venit la grădiniță! Luni, un cadru didactic pensionar o suplinește pe educatoare”, a declarat, pentru replica, directoarea Grădiniței nr. 1 Corbu, Elena Badea.

De precizat că toți ceilalți copii trebuie să ia un tratament preventiv timp de trei luni.”Trebuie să le dăm un tratament timp de trei luni, chiar dacă nu au suspiciunea de TBC. Să nu cumva să fie în perioada de incubație”, a declarat o mămică.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu-i protejeaza vaccinul ?!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614