REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Suspiciune de toxiinfecţii alimentare: primarul şi viceprimarul din Cuza Vodă au avut nevoie de îngrijiri

Suspiciune de toxiinfecţii alimentare: primarul şi viceprimarul din Cuza Vodă au avut nevoie de îngrijiri

Replica API 13 iunie 2013 | 00:00 155

Voia bună s-a transformat în greaţă şi vărsături! Este vorba de o petrecere privată, dată de către Ştefan Ovezea, şeful PDL Cuza Vodă, dar şi consilier local, la care au participat mai toţi angajaţii Primăriei din localitate, printre care şi primarul şi viceprimarul. Însă, din păcate, distracţia s-a sfârşit într-o manieră destul de neplăcută, în primă fază existând suspiciunea unor toxiinfecţii alimentare. Consilierul local Nicolae Oprişan a ajuns la spitalul din Medgidia, dar nu a avut nevoie decât de o perfuzie, pe când o altă persoană a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, fiind diagnosticată cu enterocolită. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au menţionat că nu este vorba de toxiinfecţie.

O petrecere s-a terminat urât pentru mai multe persoane, parte din administraţia locală din Cuza Vodă. Din câte se pare, greaţa şi vărsăturile au pus stăpânire pe cei care au chefuit în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul unui eveniment organizat de şeful PDL Cuza Vodă, Ştefan Ovezea, de asemenea şi consilier local. Printre aceştia se aflau şi primarul Niculae Horneţ, dar şi viceprimarul din Cuza Vodă, Viorel Dulgheru, cât şi alţii, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar se află în afara oricărui pericol. La spitalul Din Medgidia a ajuns, însă, consilierul local Nicolae Oprişan. "Nu a fost grav. S-a prezentat la noi cu greaţă şi vărsături, i-am făcut o perfuzie şi a plecat. Era un domn în cămaşă albastră, care, din ce am înţeles, are legătură cu Primăria din Cuza Vodă. A ajuns şi o a doua persoană, cu aceleaşi simptome, care a fost îndrumată către Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa", a declarat, pentru "Replica", dr. Stere Buşu, managerul unităţii spitaliceşti din Medgidia. De asemenea, cealaltă persoană a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde a fost tratată pentru enterocolită, nefiind necesară internarea. De asemenea, s-au născut şi zvonuri conform cărora alimentul buclucaş ar fi fost brânza. Despre toată păţania, primarul din Cuza Vodă spune că nu e vorba de toxiinfecţie alimentară. "S-a dus vorba prea repede. Nu am ajuns la spital, nu mi s-a făcut rău la petrecere. Acasă m-a luat un pic, aşa. Îmi venea să vărs, nu mă simţean tocmai bine. Dar mi-a trecut, cred că am băut apă rece şi eu eram încins. Cred că de la asta. Nu a trebuit să iau nici un medicament. La spital a ajuns consilierul local Oprişan. Petrecerea a fost dată la Ştefan Ovezea acasă", a declarat primarul din Cuza Vodă, Niculae Horneţ. Inspectorii din cadul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au declarat, pentru "Replica", faptul că nu ar fi vorba de toxiinfecţii alimentare. "Este vorba de o petrecere privată, nu un local public. O persoană a ajuns la spital, la Medgidia, dar nu a avut nevoie de internare, şi o alta la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Acolo a fost tratat pentru enterocolită, nu este suspect de toxiinfecţie alimentară. Primarul din Cuza Vodă se simte bine, nu mai are nimic. Probabil că s-a băut apă rece. Cert este că toată lumea se simte bine, nu are nevoie de îngrijiri medicale.", au spus inspectorii DSP.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369