REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Suspiciunea de toxiinfecţie alimentară de la Victoria: vor continua verificările!

Suspiciunea de toxiinfecţie alimentară de la Victoria: vor continua verificările!

Replica API 20 iunie 2017 | 09:57 359

Inspectorii DSVSA au transmis că, la data de 18.06.2017, la solicitarea unui operator economic, o echipă din cadrul instituției s-a deplasat la un restaurant din staţiunea Mamaia (Victoria) pentru a efectua o anchetă epidemiologică privind suspiciunea de toxiinfecţie alimentară apărută în dimineaţa zilei respective, la un grup de sportivi cazaţi la hotel. Ancheta a stabilit că, în data de 15.06.2017 la respectivul hotel au fost cazate 480 persoane din care 40 de adulţi (antrenori şi părinţi însoţitori) şi 440 de copii cu vârstă cuprinsă între 10 şi 14 ani, echipe de fotbal din diferite judeţe din România şi Republica Moldova.

În urma controlului efectuat s-a constatat că unitatea este înregistrată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, aprovizionarea cu materie primă şi produse alimentare s-a realizat din surse autorizate/înregistrate sanitar veterinar, produsele alimentare găsite erau însoţite de documente care atestă originea/provenienţa şi conformitatea acestora, condiţiile de igienă din blocul alimentar erau corespunzătoare, statusul de sănătate al personalului lucrător este verificat printr-o firmă specializată şi era actualizat. Nu a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase niciun copil sau adult care a consumat alimente de la unitatea incriminată.

De asemenea, în timpul controlului, antrenorii sau părinţii sportivilor au refuzat să ofere inspectorilor DSVSA Constanţa informaţiile necesare pentru finalizarea anchetei epidemiologice (număr de persoane afectate, alimente achiziţionate din alte locuri sau alimente consumate în alte locuri decât în unitatea incriminată). Conform procedurilor, inspectorii DSVSA Constanţa au prelevat probe din materiile prime care au fost trimise spre analiză microbiologică la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. În funcţie de rezultatul analizelor se vor lua măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale sanitare veterinare în vigoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe litoralul ormanesc gasesti toate imfectiiile posibile si ne plangem de ce pleaca lumea ori nu vor sa vina si la noi !
0
1
Care toxiinfectie? Cine a pus diagnosticul, dsv?
1
1
Spor la treaba Horia Constantinescu dar sa nu uitati de statiunea dumneavoastra de suflet Costinestiul.Au inceput sa apara tiganii comercianti pe faleza Soarelui cu pestele imputit,fructele de mare si prietenii d-voastra cu porumbul .Mancarea de baza a tot omului.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218