REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sute de AMENZI aplicate de Poliția Locală Constanța

Sute de AMENZI aplicate de Poliția Locală Constanța

Replica API 28 mai 2019 | 02:06 445

Zilnic, polițiștii locali aplică sute de amenzi contravenționale celor care încalcă regulile de conviețuire în societate. Astfel, în sfârșitul de săptămână care a trecut – 25 – 26 mai a.c. – au fost sancționați cerșetorii, bișnițarii, șoferii care au staționat neregulamentar, călătorii de pe autobuzele RATC prinși fără bilete etc. Interesant de observat că, în ciuda faptului că polițiștii locali sunt zilnic pe străzi și aplică amenzi usturătoare, numărul celor prinși pe picior greșit nu scade...

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat weekendul trecut ( 25.05.2019 - 26.05.2019) în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

Au fost aplicate 227 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47.540 lei.

Redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv abaterile săvârșite în mod frecven. Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 56 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru pentru exercitarea unor acte de cerșetorie în zone de interes public, lăcașe de cult și proximitatea centrelor comerciale, pentru consum de alcool în locuri publice și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială. OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 22 sancțiuni contravenționale pentru opriri/staționări neregulamentare. Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, art.100, alin.1, lit.f - 2 sanctiuni contravenționale pentru ocupare a unui loc de parcare marcat corespunzător și destinat persoanelor cu dizabilități. Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 66 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun. H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 34 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, dar și pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde aferent parcurilor.

În cursul zilei de sâmbătă, 25.05.2019, lucrătorii instituției cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice și activității comerciale au desfășurat o acțiune tematică, în intervalul orar 08.00-16.00 în zone de interes public din municipiul Constanta: Piața Griviței, Piața Balada, Piața Ovidiu, Autogară Sud, Capitol, Policlinica cu Plată, Termele Romane, ICIL, Casa de Cultură, Anadalchioi, Trocadero, Parc Arhelogic, Parc Tomis II, Parc Oleg Danovschi, Faleză Cazino, Cimitirul Central, ocazie cu care au condus la sediul unității de politie locală un număr de 5 persoane și au constatat 44 abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: 10 amenzi contravenționale pentru acte de comerț stradal neautorizat, 1 amendă pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice in zone in care oprirea este interzisă, 18 amenzi în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 11 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 4 amenzi pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Cuantumul total al celor 44 sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 15.590 lei. De asemenea, au fost verificate amplasamentele tip legume fructe și cele de flori din zonele menționate anterior. Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sutele de cetateni amendati sigur au votat cu PSDul de a iesit USR PLUS pe C-ta!
0
1
Eu la Cernavoda fac taxi la negru, stau ca un milog langa statia de taxi din centru poate pica un fraier,sunt informator rupt in cur de foame,hot si mincinos,se vede pe muie!
2
1
Degeaba dau amenti la persoanele care sunt insolvabile ! Nu au casa nu au masa si nu platesc nicio amenda ! Amenzile figureaza doar ca numar !
5
0
Cum scapam de cei care practica taxi la negru .!?
9
1
La noi politisti locali la tura de noapte parkeaza Dusterul in fata scari de bloc si se odihnesc de la 24 pana la ora 4 in casa,in weekend de la 12 la 16,basca noaptea,sa tot fi bugetar!Unu nu vezi in patrula pedestra,nu mai au loc la volan de burti!
8
0
Pentru faptul ca politia locala a inceput sa impuna in strada civilizatia prin interzicerea gratarelor, boxelor a tziganiei petrecute in strada si ignorand un cartier intreg. Bravo. Aici e nevoie de voi. La ordine oublica! Sper sa continuati aceste lucruri care nu s au rezlovat de 30 de ani
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218