REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sute de amenzi, aplicate de poliţiştii locali constănţeni în numai o zi! Iată care sunt abaterile

Sute de amenzi, aplicate de poliţiştii locali constănţeni în numai o zi! Iată care sunt abaterile

Replica API 13 august 2018 | 02:30 378

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii Direcției Generale Poliţia Locala Constanta sâmbătă, 11 august a.c., au fost aplicate 175 amenzi contravenționale în valoare totală de 32.959 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă, sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:

• Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 27 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;

• OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 23 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare;

• H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 54 de amenzi contravenționale (majoritatea pentru staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu aceasta destinație din municipiul Constanta sau Stațiunea Mamaia);

• Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost încheiate 14 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției încheiate pentru pentru acte de comerț ilicit desfășurate pe plajă, dar și în zonele de promenada ori activități de prestări servicii în locuri neautorizate prin închirierea bunurilor imobile în vederea obținerii unor foloase materiale în mod ilicit. A fost sancționată contravențional cu amenda de 1500 lei și o persoana care își plimba câinele din rasa amstaff fără a avea botnița in spațiul public de pe strada Alexandru Gherghel din municipiul Constanta.Aceasta a încălcat prevederile O.U.G 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși ori agresivi.

De asemenea, in aceeași zi comercianților ambulanți le-au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a mărfurilor comercializate in condiții igienico sanitare improprii și / sau fără autorizație de proveniența sau comercializare.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Pentru prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale poliţiştii locali solicită cetățenilor, care întâlnesc cazuri, care intră în competența noastră instituțională, în special încălcări ale normelor de curățenie și de conviețuire socială, să acorde sprijinul pentru identificarea făptuitorilor prin apelarea numărului Dispeceratului Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele vor interveni în regim de urgenţă.

"Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!", au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astea sunt vitejiile tucacalarilor de la primarie,au uitat de unde se trag ,acuma ca muie pesede le-a crescut leafa la nivelulu unui director de multinationala,i-si dau cu dreptul in stangul,dar urmeaza de vazut cat timp mai poate w debila prepeleac sa le plateasca aceste spagi,jidanii te prostesc dar afara de muie nu vezi bani de la ei
1
1
sa-i sugi capul de pula si lui codrin si la tot psd -ul , infractorilor !
1
1
astia aduna banii pentru mitingul anuntat de codrinel-cap-de-pula.de-aia sunt militienii lui daddy.
1
1
ptiu ptiu.... sa nu va deoki ! Oare sa isi faca Politia Locala datoria??? Si sa isi merite ei salariile ? Dar ce-i cu voi? Campanie nu e... Doamne ajuta sa tina minunea! Nici tarile civilizate nu au ajuns acolo unde sunt, fara respectarea legilor, deci... Doamne ajuta! Va dau o bere cand va intalnesc in trafic !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218