REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sute de arestări în Franţa după Ziua Naţională

Sute de arestări în Franţa după Ziua Naţională

Replica API 16 iulie 2019 | 00:00 406

Poliţia franceză a arestat sute de persoane după tulburări publice declanşate duminică, după parada de Ziua Naţională a Franţei şi victoria Algeriei în semifinala Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal, relatează DPA. Incidentele au continuat până luni dimineaţă.

În ciocniri au fost implicaţi huligani din rândul suporterilor Algeriei şi demonstranţi care au manifestat după parada militară de Ziua Bastiliei, 14 Iulie.

Ministrul de interne Christophe Castaner a anunţat pe Twitter că au fost efectuate 282 de arestări şi a mulţumit poliţiei şi pompierilor pentru "garantarea ordinii" în întreaga ţară. Postul de radio Franceinfo a precizat că numai la Paris au fost arestate 180 de persoane, în special în legătură cu meciul de fotbal. Ziarul Le Monde a scris că arestările au fost "în primul rând" legate de sărbătorirea victoriei Algeriei.

Printre cei reţinuţi duminică se aflau şi trei lideri ai mişcării Vestelor Galbene, acuzaţi de tulburarea ordinii publice la Paris; ei au fost deja eliberaţi.

Duminică după amiază au avut loc din nou violenţe pe bulevardul parizian Champs Elysees, unde protestatarii au construit baricade folosind barierele care delimitau mulţimea, iar poliţia în echipament de intervenţie a recurs la gaze lacrimogene şi la bastoanele de cauciuc. Şeful poliţiei din Paris, Didier Lallement, a afirmat că pe bulevard au revenit, după încheierea defilării, 200 de "huligani".

Victoria de duminică cu 2-1 împotriva Nigeriei, la Cairo, a propulsat Algeria în finala Cupei Africii pe Naţiuni. Meciul va avea loc vineri, tot în capitala egipteană. Şi după meciul Algeriei din sferturile de finală, joi, au avut loc incidente violente, soldate cu 44 de arestări. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Civiliztia...Democrstia ,ma-tii !!! Civilizatia,la voi inseamna sa re stergi la cur ,sa te caci pe wc-eu ,a- la -franga si sa maninci cu mina,stinga. Nespalatilor !!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367