A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://www.replicaonline.ro/rbin/data269000/violenta_femei_bataie_scoala.jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUTE de cazuri de VIOLENȚĂ în școlile din Constanța!

SUTE de cazuri de VIOLENȚĂ în școlile din Constanța!

Replica API 8 noiembrie 2018 | 00:46 320

Violența în rândul elevilor este o reală problemă căreia, de ani buni, i se caută soluții, dar după cum arată statisticile realizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, încă mai este drum lung până la găsirea unor soluții eficiente. Potrivit datelor înregistrate la nivelul inspectoratului constănțean, în anul trecut au avut loc peste 270 de cazuri de violență, în 68 de școli din județul nostru.

Unii ar putea spune că așa este situația dintotdeauna, că cei mici sau adolescenții să mai și bat! Realitatea ne arată, însă, că violențele sunt din ce în ce mai mari, cu cazuri din ce în ce mai grave, ajungându-se inclusiv la intervenții chirurgicale!

Marți, 6 noiembrie a.c., la Palatul Copiilor Constanța a avut loc ședința Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu directorii unităților de învățământ din județul Constanța. Printre subiectele discutate a fost și Raportul de activitate al ISJ Constanța pe anul 2017 – 2018. Motive de mândrie pentru directorii școlilor, cât și pentru inspectorat au fost suficiente, căci elevii constănțeni s-au remarcat prin rezultatele bune obținute la competiții, la olimpiade și concursuri. Dar raportul a inclus și partea mai puțin plăcută, care vizează o problemă căreia i se caută soluții de ani buni: violența în unitățile de învățământ. Potrivit Raportului de activitate, în cursul anului școlar anterior, au fost înregistrate 274 de cazuri de violență, în 68 de școli: 38 în mediul urban și 30 în mediul rural.

Pentru contracararea unor astfel de situații, la nivelul unităților se desfășoară diverse programe, se țin prelegeri. Chiar și așa, cazuri de violență există și, după cum se observă, inclusiv din cazurile prezentate în „Replica de Constanța”, sunt din ce în ce mai grave. Un elev de la Liceul Teoretic „Decebal” a fost rănit grav, în urma unei altercații, și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, pierzând un testicul. În altă unitate de învățământ, în Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian”, un elev problemă a fost bătut de trei mămici, exasperate de comportamentul violent al acestuia. Un alt elev, de la Liceul Dimitrie Leonida, a agresat, șantajat și amenințat trei colegi. Iar exemplele nu se opresc aici.

F.B.

Un elev de clasa a IX-a A BĂTUT UN PROFESOR! A fost pus sub control judiciar

Elevul care şi-a şantajat şi agresat colegii de la Dimitrie Leonida, lăsat în arest la domiciliu

CAZ ȘOCANT la Liceul Decebal din Constanța. Un elev și-a pierdut un testicul în urma unei bătăi. Părinții i-au dat în judecată pe profesorii de serviciu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
exmatriculati pe banda rulanta, nu e mai simplu?
4
0
Hai la dracu,daca mergi la munca muncesti,daca mergi la scoala stai dracului atent sa inveti ceva,sa nu ajungi dobitoc hastagist,viitor puscarias. Profesorii nu sunt psihiatri si soldati ,,SEALS'',asa ca daca parintii de cacat nu au grija de copii lor,atunci sa mearga cu ei in centre de reeducare din start. Da,parintii ce fac copii la betie sau din imprudenta,fara sa-si iubeasca real ,,mostenitorii'' au principala raspundere. Ai adus copilul la scoala,pai spune-i draculu sa fie cuminte,macar el sa nu fie bou ca tine,ca nu are vina ca e facut de parinti cretini!STERILETE !
4
0
Trebuie facut cumva pentru a proteja mai bine copii care se duc la scoala sa invete .Securitatea copiilor nostri in timpul programului scolar trebuie sa fie o prioritate .Derbedeii scolilor trebuiesc internati in scoli de corectie . Daca copilul tau este batut de un derbedeu din scoala si vii sa il aperi esti reclamat tot tu...HMMM...
8
0
Cu prelegeri si fara psihologi in scoli nu rezolvam problema. Scolile de corectie erau o solutie odata.Daca s-ar reinfiinta am avea mai multi educabili acolo, decat in sistemul normal. De exemplu, in scoala unde lucrez,gardianul termina programul la ora 16.La adapostul intunericului baietii rai isi fac aparitia si lovesc in geam,injura ,ameninta. In curtea scolii traversam prin intuneric spre celalat corp in care invata cateva clase. Directorul este o aparitie rara , conducand pe aplicatii telefonice ,scoala.
6
0
Scoala nu trebuie sa fie obligatorie. Copiii care nu se simt bine la scoala sa nu fie obligati sa vina cu dea sila. Si astfel violenta din scoli dispare.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102