REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sute de kilograme de carne confiscate de inspectorii DSV

Sute de kilograme de carne confiscate de inspectorii DSV

Replica API 30 august 2017 | 00:00 384

În perioada 14.08.2017 – 27.08.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 427 de unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele s-au desfășurat în: 199 de restaurante, 7 pizzerii, 36 de unităţi tip fast-food, 14 braserii, 30 de unităţi tip bufet, 21 de baruri, 2 cafe baruri, 5 cantine din tabere școlare, 1 pensiune, 74 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 17 laboratoare cofetărie patiserie, 7 rulote, 5 unități comercializare produse congelate, 2 tonete şi 2 depozite alimentare.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, folosirea în unităţile alimentare a ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 79.000 de lei.

La solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Mamaia, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, la solicitarea CJPC Constanţa o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la un restaurant din Eforie, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei şi a retras de la comercializare 340 de kg de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Pentru unitatea verificată a fost emisă Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 545 de kg produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Au fost emise o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant, precum şi două Ordonanţe de interzicere a activităţii pentru un bufet şi o unitate tip fast-food.

Vă reamintim că unităţile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea şi confortul alimentar al cetăţenilor.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gepeto o lua inapoi si o baga la preparate mici si carnati condimentati si DSV lua spaga ca au marfa de calitate superioara voi credeti ca Lazar era prost cand au fost avertizati IPJ si PCA C-ta. si spagile lui Boroianu ia corupt si termint pe toti.
1
0
Adevarat! Carne si mezeluri imputite si daca le atragi atentia devin agresive vinzatoarele ! Atit timp cit nu angajeaza oameni cu calificare in comert lantul profi se va duce pe copca !
1
0
treceti pe la Profi din Abator sambata sau cel mai bine duminica dimineata , carnea din galantar e verde sau cea care arata mai binisor e spalata cu otet .......
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614