REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sute de medici din România şi Europa s-au reunit la Braşov pentru a discuta tratamentele viitorului pentru boala Parkinson

Sute de medici din România şi Europa s-au reunit la Braşov pentru a discuta tratamentele viitorului pentru boala Parkinson

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 208

Anual, în întreaga lume, zece oameni din 100.000 sunt diagnosticaţi cu boala Parkinson. Majoritatea cazurilor se înregistrează la pacienţi a căror vârstă depăşeşte 55 de ani, dar unul din 20 de cazuri are debutul înainte de vârsta de 40 de ani. Despre efectele acestei boli, dar şi despre lansarea Registrului Naţional de boală Parkinson, care îşi propune să genereze primul program de evaluare a incidenţei şi prevalenţei bolii Parkinson în România, s-a discutat în cadrul celei de-a treia ediţii a "Cursului Internaţional de boală Parkinson şi tulburări ale comportamentului motor", ce a avut în perioada 2-4 aprilie, în Poiana Braşov.

Evenimentul, organizat de către către Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) în colaborare cu Societatea de Neurologie din România, a strâns laolaltă specialişti din 11 ţări, printre care Franţa, SUA, Marea Britanie, Germania, Suedia, Spania şi Italia şi 200 de medici neurologi din România. Potrivit statisticilor, la nivel mondial sunt aproximativ 6 milioane de persoane cu boala Parkinson. Este posibil ca acest număr să fie mai mare, având în vedere cazurile încă nediagnosticate. În România, potrivit ultimelor date, sunt trataţi peste 70.000 de bolnavi cu maladia Parkinson, dar există un număr mai mare de pacienţi care suferă de această afecţiune, care încă nu au fost diagnosticaţi. "Tratamentele disponibile în prezent sunt rezultatele cercetărilor ştiinţifice aprofundate din ultimii ani", a declarat preşedintele Societăţii Naţionale de Neurologie, Prof. dr. Dafin Mureşanu.

În prezent, peste 30 de medicamente destinate bolii Parkinson şi peste 600 de medicamente destinate bolilor neurologice se află în cercetare şi dezvoltare. De altfel, boala Parkinson reprezintă unul dintre subiectele dezbătute tot mai adesea la marile congrese mondiale de neurologie. Ulterior acestui eveniment, la Istanbul, în cadrul celui de-al 8-lea Congres Mondial de Neuroreabilitare, Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii va avea o sesiune specială în care vor fi dezbătute aspecte legate de protecţia si regenerarea creierului. "Este important să menţionam aportul neurologiei româneşti la aceste manifestări, dovedind în acest fel ca avem oameni valorosi, recunoscuţi pe plan international", a conchis preşedintele SSNN. În România există 10 Centre de Expertiză pentru diagnosticul şi tratamentul bolii Parkinson avansate - în Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj, Iaşi, Timişoara, Oradea.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218