REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sute de oameni „au luat cu asalt” icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ghighiu

Sute de oameni „au luat cu asalt” icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ghighiu

Replica API 17 mai 2021 | 00:00 1274

În primul weekend de relaxare după restricțiile impuse de pandemie, sute de oameni s-au așezat la coadă pentru a se ruga la o icoană făcătoare de minuni, în județul Prahova. Deși masca nu mai este obligatorie în exterior, pelerinii au purtat-o pentru a evita orice pericol.

Parcarea din fața Mănăstirii Ghighiu din Prahova a fost ticsită, în weekend. Sute de credincioși din Dâmbovița, Buzău, Prahova și alte județe învecinate au profitat de relaxare și au venit să se roage la icoana făcătoare de minuni de la mănăstire.

Curtea Mănăstirii Ghighiu a fost arhiplină în weekend

Oamenii au stat la cozi care se întindeau în toată curtea mănăstirii și s-au protejat cu mască, deși în spații exterioare nu este necesară, dar și-au luat măsuri de precauție din cauza aglomerației.

S-au „relaxat” la pelerinaj

Curtea mănăstirii a devenit neîncăpătoare la orele prânzului, duminică. Copii, bunici și părinți au venit să se închine și să ia apă de la izvorul din incintă. Drumul spre izvor trece printr-un tunel spectaculos îmbrăcat în flori. În această perioadă este o adevărată atracție.

Mănăstirea Ghighiu, cu hramul „Izvorul Tămăduirii“, se aflată la o aruncătură de băț de Ploiești și aici se găsește icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă din Siria acum mai bine de 50 de ani, dar şi un izvor tămăduitor. Mănăstirea a trecut prin mai multe incendii și dezastre, dar a fost refăcută. Aici au fost pe rând o fabrică de conserve, atelier de țesut covoare, școală monahală.

Pelerinaj la Mănăstirea Ghighiu, imediat după „relaxare”

Despre apa izvorului se spune că este vindecătoare de boli. Despre icoană, credincioșii care au trecut pragul mănăstirii spun că au văzut-o uneori plângând, alteori foarte întunecată. Ceea ce uimește este curățenia, liniștea și numeroasele locuri amenajate de măicuțe pentru copii, dar și spații de popas pentru adulți, scrie cancan.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102