REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Sute de turişti români au luat ŢEAPĂ - vezi care sunt agenţiile care i-au înşelat

Sute de turişti români au luat ŢEAPĂ - vezi care sunt agenţiile care i-au înşelat

Replica API 29 august 2013 | 00:00 175

ANT a retras 6 licenţe de turism

ANT a retras 6 licenţe de turism

Autoritatea Naţională pentru Turism a retras licenţa de turism acordată agenţiei S&S Traveling. Decizia vine după ce sute de turişti care au cumpărat pachete de vacanţă în Bulgaria s-au trezit că au luat ţeapă şi că nu aveau făcute nici măcar rezervările la hoteluri.

Agenţia a fost invitată cu documentele de funcţionare la ANT, însă, cum nu s-a prezentat, a rămas fără licenţă, decizie luată azi de ANT.

Reamintim că sute de români care au cumpărat vacanţe în Constantin şi Elena, Sunny Beach şi Varna din Bulgaria au constatat că agenţia de turism S&S nu trimisese nici un leu în conturile hotelurilor. Cu alte cuvinte, turiştii au fost nevoiţi fie să scoată bani din buzunare, pe loc, chiar dacă mai plătiseră o dată, fie să doarmă sub cerul liber! Şi mai grav este că turiştilor le va fi greu să îşi recupereze paguba, întrucât firma care deţine S&S Travel a cerut instanţei să o dizolve prin declanşarea procedurilor de faliment simplificat, iar cererea i-a fost aprobată la 22 august.

În privinţa Kara Travel, alte sute de români s-au trezit ţepuiţi. Au plătit mii de euro pentru vacanţe în Grecia, Indochina sau alte destinaţii exotice, însă sejururile au fost anulate. Banii nu au fost însă returnaţi clienţilor.

Pe lângă S&S Travel şi Kara Travel, ANT a constatat că alte 4 agenţii şi-au înşelat clienţii în această vară: Rom Travel Europa Bookings, Flamingo Tour, Ali Baba Tour Holiday şi Liberty Tours. Toate au rămas fără licenţă, precizează ANT.

Pentru a-şi recupera banii, turiştii ţepuiţi trebuie să depună o sesizare la Poliţie, iar apoi să se adreseze instanţei, au mai precizat reprezentanţii ANT.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
yoyo how to contact you?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369