REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tabere de ţigani, DESFIINŢATE de oamenii legii! Zonele au fost igienizate, dar oare cât durează MINUNEA?

Tabere de ţigani, DESFIINŢATE de oamenii legii! Zonele au fost igienizate, dar oare cât durează MINUNEA?

Replica API 2 august 2017 | 00:00 203

Polițiștii locali, oamenii legii din cadrul Secției 2, jandarmii dar și angajați ai Polaris au trecut la treabă! Vorbim despre așa-zisele tabere de persoane de etnie romă care ocupă abuziv spații din municipiul Constanța, spre disperarea locuitorilor care susțin că s-au săturat de mizerie și gălăgie. Astfel, marți, 1 august, autoritățile au evacuat și igienizat mai multe zone din oraș.

Polițiștii locali din Constanța, la dara 1.08.2017, au participat la o acțiune tematică organizată pentru identificarea persoanelor care produc disconfort în perimetrul străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea - Dionisie cel mic- Prelungirea Semănătorului. Au participat 9 polițiști locali, lucrătorii secției 2 Poliție Constanța, jandarmi precum și lucrători si utilaje din cadrul Polaris Holding pentru igienizare.

Acţiunea a început în jurul orelor 07.00, au fost depistate 22 de persoane care locuiau în adăposturi improvizate pe un teren viran din perimetrul menţionat, acestea fiind conduse la sediul Secţiei 2 Poliţie, în vederea legitimării şi stabilirea identităţii. 10 dintre acestea au fost amprentate şi fotografiate, deoarece nu se regăseau în baza de date specifice, neapărând menţiuni la rubrica "persoane urmărite". Nu au fost aplicate sancţiuni şi nu au fost întâmpinate evenimente deosebite. Precizăm că aceste tabere de țigani apar pe raza municipiului mai ales pe timpul verii, când vin de prin toate părțile țării.

Spre exemplu, în vara anului 2016, pe 7 iulie – mai exact, oamenii legii au evacuat mai multe familii de țigani care se instalaseră în zona Pavilionului Expozițional. Toate bune și frumoase, numai că, la scurt timp, alți indivizi tuciurii au împânzit zona. Cu sarsanale și corturi instalate, deja se simțeau ca acasă. Astfel, polițiștii locali și cei din cadrul IPJ au descins în zonă. Au legitimat persoanele de etnie romă. Acestea, indignate peste măsură, au afirmat:

"Se cunoaște că nu mai este primar domnu' Mazăre (Radu Mazăre – n.r.). Ia uite ce e aici. Noi am venit cu sunătoare, cu flori de tei, coada șoricelului, cu busuioc... să vindem. Știm că nu avem voie să stăm aici, dar ne ținem copiii, să nu moară de foame. Suntem din Dâmbovița. Nu facem nici o problemă aici, nu facem prostii, că doar venim aici an de an. Le spălăm hainele la copii, ne ducem la toaletă, facem baie, nu suntem chiar așa...", au spus ei.

Când au fost întebați dacă au venit la mare, s-au enervat peste măsură: "Da, am venit la mare, că eu am bani de mare... Abia fac și eu 10 lei și... auzi, la mare. Doamna Merkel primește pe toată lumea în Germania..., dar aici..", spuneau indivizii de etnie romă în iulie 2016.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/tiganii-evacuati-il-plang-pe-mazare-si-se-iau-de-fagadau-de-ce-nu-taie-balariile-primaru-asta-video-282437/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Degeaba gonesti mustele,ele tot se vor aseza dupa aia. Daca nu se recunoaste oficial ca avem o problema grava cu aceasta etnie,nu se vor lua niciodata masurile valabile pentru remedierea lucrurilor. Toleranta apucaturilor barbare a acestei etnii ,de fapt duce la discriminari ulterioare. Legile,asa cum sunt ele,trebuiesc aplicate ferm tuturor,altfel chiar majoritatea ramane discriminata. Nu e vorba de rasism,ci de respect reciproc.
2
0
Au venit ca au auzit ca Fagadau da case moca la toata toganimea din Romania,de aia au venit..o sa ii vedeti cazati acolo in curand,moca
0
0
au venit cu de toate , cu cai pur-sange harap si cu corturi de lux ca-n camping , canapele de lux si haer conditionat ; sa se spele pe dinti vere si in hurechi ca hare jeg asta micu' mo si muci la nas bai
0
0
sa traiasca politia care isi face datoria ! parazitii au inundat orasul
1
0
De ce sunt atatia oameni langa cortul ala? Politisti,autoritati,ziaristi ce asteapta ei sa iasa din cort?A ramas acolo vreun tigan care nu vrea sa se spele pe dinti si il asteapta politista aia afara, ca sa-i dea periuta?
4
1
Minunea nu dureaza trei zile ca -n poveste ptr ca tiganii se vor intoarce!doar au concediu platit si relaxarea trebuie sa fie maxima!apropo! Astia nu au venit si cu caii in concediu?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218