REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tabere pentru tinerii viitori antreprenori şi pentru pasionaţi de istorie, în judeţ

Tabere pentru tinerii viitori antreprenori şi pentru pasionaţi de istorie, în judeţ

Replica API 31 august 2017 | 00:00 352

Taberele din județul Constanța vor găzdui, până la începutul săptămânii viitoare, peste 250 de tineri. Potrivit reprezentanților Direcției Județene de Sport și Tineret, în perioada 30 august – 5 septembrie, la Centrul de Agrement New Paradise din Eforie Sud, vor fi 100 de tineri, care vor participa la tabăra națională „Democratin”, ediția a VII-a, proiect implementat de ONG „Together Everyone Achieves More” și reprezentanți ai altor ONG-uri din Constanța. Obiectivul principal al proiectului este dobândirea de către tineri de noi abilități prin metode nonformale, din care menționăm: asumarea de responsabilități, munca în echipă, management asociativ.

Tabăra Națională „Și eu pot fi antreprenor” se desfășoară în Centrul de agrement „2 Mai”, beneficiari fiind 50 de tineri ce vor fi inițiați în managementul situațiilor de risc, achiziții publice, constituire de firme, întocmirea planurilor de afaceri, dar și în metodologia de atragere a surselor de finanțare guvernamentale și comunitare. ONG-urile care implementează proiectul sunt: CREPS, PROCIVITAS și Asociația Studenților și Medicilor Voluntari.

Centrul de agrement ”Luminița” – Eforie Nord se întoarce la istoria românilor împreună cu 100 de tineri în cadrul taberei naționale „Geto-Dacii”. ONG-ul România Dacia Casa Noastră îi va ajuta pe tineri să intre în atmosfera strămoșilor noștri, dar și să încerce să înțeleagă viața din antichitate în zona Dobrogea – Moesia Inferior.

„Sperăm ca tinerii să dobândească cât mai multe abilități în ceea ce privește munca în echipă, olărit, pictură, tehnici de luptă specifice romanilor, dacilor, gladiatorilor. Obiectivele turistice pe care tinerii le vor vizita: Capidava, Histria, Adamclisi”, au afirmat reprezentanții direcției.

Tot în această perioadă se va încheia și tabăra tematică „Petrece vara la mare” de care beneficiază 250 de tineri, tema ultimei activități din proiect fiind „Împreună antidrog” – prevenție și viață sănătoasă. Toți acești tineri prezenți în centrele de agrement vor beneficia și de promovarea unor inițiative legate de programul ERASMUS+ și programul suport EURODESK.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218