REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tâlhari drogaţi cu prenadez, săltaţi de oamenii legii: ce furau, vindeau clienţilor fideli

Tâlhari drogaţi cu prenadez, săltaţi de oamenii legii: ce furau, vindeau clienţilor fideli

Replica API 5 iunie 2013 | 00:00 123

Poliţia din Murfatlar: Cumpărătorii vor fi cercetaţi pentru tăinuire şi favorizarea infractorului

Poliţia din Murfatlar: Cumpărătorii vor fi cercetaţi pentru tăinuire şi favorizarea infractorului

Patru tineri sunt cercetaţi, iar doi dintre ei au fost reţinuţi de poliţişti şi prezentaţi procurorilor cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive. Este vorba despre tineri cu vârste între 17 şi 20 de ani, care provin din familii dezorganizate şi sunt cunoscuţi drept consumatori de prenadez, numele lor existând deja alte 9 dosare pentru furturi şi o tâlhărie. În prezent, ei sunt suspectaţi de comiterea a încă 11 fapte, iniţial înregistrate cu autor necunoscut.

Cu ocazia unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din Murfatlar, au fost depistaţi şi conduşi la sediul unităţii patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, suspectaţi de comiterea, în perioada februarie - mai a.c., a mai multor furturi din locuinţe, societăţi comerciale, dependinţe sau anexe ale locuinţelor, dar şi o tâlhărie, fapte săvârşite pe raza de competenţă şi înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi. Pe parcursul acţiunii unul dintre suspecţi s-a refugiat într-un apartament situat pe raza oraşului Murfatlar, de unde s-a predat ulterior poliţiştilor. În urma descinderilor au fost găsite şi indisponibilizate mai multe bunuri suspectate a proveni din comiterea furturilor (5 flexuri, 4 bormaşini, 2 aparate de sudură, 2 aparate de tuns iarba, 3 drujbe). "Sunt tineri ce provin din familii dezorganizate, consumatori de prenadez, unul dintre ei a mai fost cercetat şi trimis în instanţă pentru încă 9 dosare. Mai este mult până la sfârşit, pentru că într-un birou am încă zeci de bunuri recuperate. 80% din bunurile sustrase au fost recuperate de la un singur cumpărător, care va fi cercetat pentru tăinuire şi favorizarea infractorului. Faţă de toţi cei care au cumpărat de la aceşti copii ai străzii, cunoscuţi ca infractori, ne vom sesiza din oficiu pentru comiterea infracţiunii de tăinuire şi favorizarea infractorului", a declarat, pentru "Replica", şeful Poliţiei din Murfatlar, Ovidiu Valentin Grosu. Tot despre tâlhari, de menţionat că unul dintre ei este chiar "vedetă". Vorbim despre Valentin Zaharia care, în anul 2011, ca urmare a unui flagrant organizat de către poliţiştii din Valu lui Traian, a devenit "fericitul" posesor al unui mandat de arestare. În acel moment, profitând de neatenţia oamenilor legii, Zaharia a reuşit să evadeze, pe un geam, din Judecătorie! În prezent, acelaşi Zaharia este cercetat alături de un coleg de infracţiuni, Vatu, pentru o tâlhărie care a avut loc în data de 10 mai 2013. Oamenii legii îi acuză pe cei doi că au urmărit o persoană care a scos bani din bancomat, au lovit-o de la spate şi au deposedat-o de suma retrasă. Cei doi, împreună cu Ştefan Butanche şi Robert Silav, au 12 fapte comise pe raza localităţii Murfatlar, respectiv furturi din locuinţe, în timpul nopţii când, proprietarii dormeau, dar şi furturi din societăţi, dependinţe sau anexe ale locuinţelor, respectiv o tâlhărie, fapte înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi. În urma descinderilor, s-a constatat că 80% din bunurile sustrase au fost recuperate de la un singur cumpărător, Cristian Ciubotaru. În legătură cu toţi cei care au cumpărat de la aceşti hoţi, Poliţia se va sesiza din oficiu pentru comiterea infracţiunii de tăinuire şi favorizarea infractorului. Marţi dimineaţă, Valentin Zaharia şi Butanche Ştefan au fost prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru a fi sesizată instanţa cu propunerea de arestare preventivă, pentru furt calificat şi tâlhărie.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218