REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tâlharul "Scary Movie", în atenţia magistraţilor: a vrut să mai "taie" din anii de puşcărie

Tâlharul "Scary Movie", în atenţia magistraţilor: a vrut să mai "taie" din anii de puşcărie

Replica API 25 martie 2014 | 00:00 552

Jafuri şi sechestrări de persoane

Jafuri şi sechestrări de persoane

Se credea desprins din filmele de acţiune şi a terorizat întreg judeţul Constanţa. Fila bine locul şi persoanele ce aveau să-i fie victime şi trecea la atac. Le sechestra, le lega bine cu ce găsea la îndemână şi le constrângea să spună unde sunt banii nu înainte, bineînţeles, de a-şi acoperit faţa cu cagulă şi de a-şi modifica vocea. A tâlhărit concubina unui om de afaceri din Hârşova, a spart o vilă din zona Casei de Cultură, şi câte şi mai câte, el fiind condamnat la închisoare de mai multe ori, primind ba 10 ani, ba 18. Însă, pe 19 martie a.c., pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înscrisă o sesizare a comisiei pentru analiza situaţiei şi evaluarea legalităţii detenţiei persoanelor condamnate, declinată de la Judecătoria Medgidia.

Cel mai probabil, în cazul condamnatului de faţă se cerea o scădere a pedepsei, dat fiind faptul că respectiva comisie, după ce analizează cuantumul şi stadiul executării fiecărei pedepse, cere aplicarea legii penale mai favorabile. Magistraţii Tribunalului au respins, la data de 24 martie, ca nefondată, contestaţia la executare. Spre exemplu, Vasile Saviuc a fost condamnat în 2009 la 10 ani de închisoare, întrucât, în 2005, alături de alţi bărbaţi, a spart o vilă din zona Casei de Cultură, a sechestrat două persoane şi a furat bijuterii din aur în valoare de 100.000 de lei. Mai exact, a dat târcoale vilei de mai multe ori, în zile diferite, iar când s-a hotărât să acţioneze, întreaga gaşcă s-a "echipat" cu măşti de tip "Scary Movie". S-au dus ţintă la etajul întâi, au lovit proprietara care dormea, i-au legat mâinile, i-au pus un căluş în gură, au aruncat-o pe podea şi au acoperit-o cu o pătură. Au trecut şi la al doilea dormitor, unde se afla o vârstnică, unde au repetat "acţiunea". După ce au băgat şi câinele într-un dulap, au furat toate bijuteriile. După trei ani, în 2008, Saviuc a mai fost implicat într-un jaf de zile mari, de data aceasta la Hârşova. El, alături de alte persoane, a urmărit-o pe Adriana Socaci, concubina lui Marian Chiocaru, om de afaceri, şi, când femeia se pregătea să intre în apartament, a fost luată la pumni. Infractorii purtau cagule, mănuşi şi îşi modificau vocile. Au legat-o pe victimă, dar şi pe concubinul ei, sosit ulterior în apartament, cu un cablu de telefon, de calorifer. Au furat atunci 140.000 de euro şi 730.000 de lei. Pontul îl aveau de la un zugrav ce a lucrat în respectivul apartament, luând şi el parte la marele jaf. De asemenea, numele lui Vasile Saviuc a apărut şi în dosarul Miralen, de furt de motorină din conductele Petrotrans şi valorificarea ulterioară a combustibilului prin firme fantomă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218