REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tânără AGRESATĂ în plină STRADĂ de iubitul MINOR

Tânără AGRESATĂ în plină STRADĂ de iubitul MINOR

Replica API 30 septembrie 2020 | 09:22 4189

Gilbert B., un minor în vârstă de 17 ani, a fost chemat în instanţă de către iubita sa, după ce ar fi agresat-o în plină stradă şi a fi ameninţat-o că îi va omorî copilul dacă îl bagă la puşcărie. Judecătoria Constanţa a emis, la solicitarea reclamantei, un ordin de protecţie pe o perioadă maximă de 6 luni împotriva agresorului, obligarea acestuia la păstrarea unei distanțe față de victimă, de domiciliul, dar şi de locul de muncă al acesteia. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în instanţă.

Tanţa G. a solicitat în luna septembrie, la Judecătoria Constanţa, emiterea unui ordin de protecţie pe numele iubitului său, Gilbert B., susţinând că a fost agresată de către acesta în nenumărate rânduri. Mai grav este că ultima ceartă dintre cei doi a avut loc în stradă, iar femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internată la spital pentru 4 zile. În cererea formulată, victima a cerut, pe lângă emiterea ordinului de protecţie, şi achitarea contravalorii cheltuielilor de spitalizare, în valoare de 2.114 lei.

Ameninţată că îi va fi ucis copilul

Potrivit anchetatorilor, aflându-se în zona Dacia, în data de 18 septembrie, cei doi tineri au început să se certe pe motiv de gelozie. Individul ar fi început să o lovească pe fată cu pumnii şi picioarele, în stradă. “După ce m-a lovit el a plecat. Ambulanța m-a dus la spital unde am stat 5 zile. Când am ieșit am mai vorbit cu el, a spus că dacă îl bag la pușcărie îmi va omorî băiatul și pe fratele meu. Acum îmi este frica de el. A mai fost violent cu 2 luni in urmă, după ce ne-am certat, eram in stație la poarta 1, la linia de autobuz 44, atunci m-a bătut , dar nu l-am denunțat, am crezut că poate îi trece, atunci eram gravida cu el”, a declarat victima la audieri. În apărarea lui, bărbatul susţine că victima s-ar fi lovit singură.

“Se ține după mine de la 14 ani, acum am 17 ani. Vineri am fost cu ea, dar nu am lovit-o. M-am certat cu ea, eu am împins-o și a căzut jos, după care eu am plecat acasă”, a explicat acesta, în timp ce era audiat. Agresorul a precizat că femeia se ţine după el de doi ani, dar el o tot refuză. Cu toate acestea, avocata victimei a arătat instanţei că cele două părţi implicate în conflict au fost iubiţi pentru mai bine de doi ani, că au avut o relaţie asemănătoare căsătoriei, dar nu au locuit împreună.

Ce a constatat instanţa

Potrivit anchetatorilor, din probele administrate în cauză reiese clar că Gilbert B. este cel care a agresat-o pe tânără, dar și faptul că reclamanta resimte o stare de temere față de acesta, având în vedere cele întâmplate. Din interogatoriu, coroborat cu actele medicale depuse la dosar și cu procesul verbal de cercetare la fața locului, întocmit de organele de cercetare penală, rezultă că în data de 18.09.2020 individul a exercitat violențe fizice asupra femeii, care au necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind internată în perioada 18.09.2020 – 22.09.2020.

Conform probatoriului, rezultă că pe fondul geloziei, individul a lovit-o pe victimă în mod repetat cu pumnii și picioarele, atât în zona feței, cât și în zona membrelor superioare și inferioare. Din interogatoriul pârâtului, instanța reține că acesta recunoaște că s-au certat și că a împins-o pe reclamantă, dar susține că ea s-a lovit probabil de bordură.

Instanţa a emis ordin de protecţie

Instanţa de judecată a apreciat că prezența bărbatului în apropierea reclamantei prezintă la acest moment un risc prea mare pentru integritatea fizică a acesteia şi a admis cererea femeii. Astfel, instanţa a dispus ca minorul să păstreze o distanță minimă de 200 m față de Tanţa G., faţă de locuinţa şi locul de muncă ale acesteia. În plus, i se interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta. Durata măsurilor va fi de 6 luni de la data emiterii ordinului, apreciind că această durată este suficientă și necesară ca pârâtul să conștientizeze periculozitatea comportamentului său. În caz de nerespectare a deciziei, infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Decizia este una executorie, cu drept de apel.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Koarda de mica, nu degeaba-i da-n Botosani !
1
0
Criminali de la varste fragede. O societate care este violenta de la guvernanti pana la educatori si parinti nu poate da exemple bune tinerilor. Romania involueaza vesel si mandra de prostirea ei.
4
0
Daca nu au forme legale si stau fara acte in centrul orasului si nu munceste nici unul din tagani , de ce nu ii dati afara. Trimite-tii la munca in agricultura, sa stea la sat
4
0
Romii sunt locuitori ai Rominiei si vorbesc limba Romani
7
2
Cit de prsta sa fii ca sa te imbirligi cu un gaoz de 17 ani,pe care-l mai cheama si gilbert???prostia se mai si plateste,mai si doare.
10
1
ia placut la inceput p.....,acum nu i mai place oare ce poate face, gaseste altele mai ...valoroase , a avut inceput timpuriu , corupand un minor ...diliu!
5
3
Tziganisme, boratisme.
11
0
Arie spurcata de ciori care se fut si fata puradei oligofreni de la 14 ani ! La sapun cu ei ! VERGIL CHITACULE noile primar , demoleaza cartietul ciorilor infecte Henri Coanda si goneste ciorile la Peninsula !
18
0
6 luni si dupa 6 luni poate sa-i mai traga o bataie, voi sunteti prosti ? A naibi hotarare
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218