REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tânără maistru militar de pe fregata „Mărășești” îi îndeamnă pe tineri să aleagă armata!

Tânără maistru militar de pe fregata „Mărășești” îi îndeamnă pe tineri să aleagă armata!

Replica API 20 mai 2019 | 23:40 601

O tânără maistru militar pe fregata „Mărășești”, sărbătorită de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. Geanina Elena Iacob mărturisește că fregata este cel mai bun loc pentru a-și începe cariera militară, iar armata ar trebui să fie una dintre primele variante luate în calcul de tineri.

„Acasă e acasă! Pe fregata Mărășești mă simt ca acasă! Atmosfera, echipajul și faptul că am de la cine să învăț m-au convins încă de când am făcut stagiul aici că este cel mai potrivit loc de unde îmi pot începe cariera militară.

Consider că armata ar trebui să fie una din primele variante luate în calcul de tineri, ai posibilitatea de a face planuri și a lua hotărâri pe termen lung, de a-ți trasa drumul pe care dorești să mergi și susținerea pe care o primești te ajută să ai și o mult mai mare încredere în tine și în ceea ce poți realiza.

Cea mai frumoasă amintire din timpul școlii militare este cu siguranță participarea la marșul anual cu Bricul ”Mircea”, de la dormitul în hamac într-un spațiu mic, la vizitarea celor 9 porturi din Europa și până la momentul în care am reușit să-mi înfrâng teama de înălțimi. Chiar de ziua mea, în anul respectiv, mi-am făcut curaj și am reușit să urc până la 30 de m în arboradă.

Sunt maistru militar clasa a V-a, specialist comunicații radio, Geanina Elena Iacob și înainte de a alege cariera militară, la 14 ani, m-am apucat din proprie inițiativă de canotaj, mi-am dorit să practic acest sport deoarece și mama mea a activat în acest sport pentru clubul CSM Iași în trecut, fiind printre primele sportive ale secției de canotaj. De mică, văzând acasă pozele, medaliile, articole despre ea în ziare, mi-am dorit să ajung asemeni ei. Primul rezultat important a venit chiar în primul an și a fost primul loc în proba de 4 vâsle, iar sentimentul de a fi pe podium m-a motivat să merg pe acest drum timp de 10 ani.”

Din toamna anului 2008 până în primăvara anului 2011 a făcut parte din lotul olimpic feminin.

”Programul de antrenamente la canotaj este destul de dur, 11 luni din 12 le petreci doar în cantonament. Când făceam parte din echipa clubului Galatasaray, Turcia, ne antrenam de 12 ori pe săptămână, câte două antrenamente pe zi.”, a mărturisit Geanina Elena Iacob. De ziua ei, sâmbătă, 18 mai a.c., reprezentanții Ministerului Apărării Naționale i-au transmis La mulți ani!.

F.B.

Sursă: Ministerul Apărării Naționale, România, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Armata nu e asa cum o vad unii dobitoci. In afara de uniforme,anumite privilegii,salariu,armata este un domeniu de activitate ce implica o stare de raspundere pentru viata tuturor,inclusiv a dobitocilor. Ti-ai asumat sa fii military,ai terminat cu libertetea deplina,efectiv esti in slujba romanilor ,fie ei cretini sau nu. Ca si medicii care sunt obligati sa salveze vietile oricarui om,fie el si dusman al tarii,militarii sunt obligati sa apere tara si cetatenii ei,cinstiti sau nu. Cine critica militarii,sa se roage sa nu aiba nevoie de ei si cand or avea nevoie,sa se apere singuri,ca sunt cool.
1
0
Etc inseamna alte structuri militarizate ale statului daca nu va convine cautativa ma altceva sunt peste 10 pe loc cu dosarele verificate si apti pentru examenul de admitere,asa ca nu va mai comparati voi cu cei care cotizeaza la bugetul statului aici e criza fiindca meseriasi au plecat din tara.BUGETARILOR.
0
1
am vazut subofiter de la politia port judiciar care sa pisat pe activitatea lui si sa facut sofer de tir casa aduca bani la copii nu povesti cum sta prin triaje sa prinda hoti de doi lei ,toti cred ca o sa prinda pensie de tanar dar ei nu stiu ca nu o sa mai faca nimic cu leii mincinosi a lui dragnea toti frustratii care nu au fost bagati in seama cand au fost copii sau facut subofiteri ,vor si ei sa fie bagati in seama de boschetari
0
1
Armata este o perdere de timp,,toti puturosi in Armata.
6
3
Alegeti armata fiindca armata este pentru prosti!
8
4
Poate faceti paza si salariul e de catwva ori mai mare decat al unui agent de paza,apoi la pensie la 40 ani si va am va angajati sef la o fiema de paza unde haituiti paznici
7
3
Hodorogule, nu ai fost in teatrele de prosti ca sa-ti iei apartament? Atunci esti prost cu acte in regula. Ce sa caute o fumeie in armata? Te poti baza ca ar putea ridica 5 kilograme fara sa urineze instant pe pantofii tai? In armata ai nevoie de nervi tari. Daca, ca femeie stii sa injuri, nu inseamna ca esti apta de armata. Daca tragi cu arma in preajma urechiuselor pline cu cercei, sunt sanse mari sa nu ai nicio fumeie care sa-ti acopere spatele. Poate doar tu sa-i astupi dosul ei. Hodorogule, ai imbatranit prost.
6
4
Vorbe mari de tineri.E bine sa le spui viitorilori militari ca la pensie nu se iau in calcul ambarcarea,scufundarile,salturile cu parasuta,deminarile ca sunt limitate de de OUG 57,59si vor avea o pensie mai mica decat invatatoarea.Atunci pt.ce sa-ti risti viata?Doar sa faci cateva deplasari in teatre ca sa te scoti cu diurna.In economia reala totul e pe bani patriotismul nu-ti plateste ratele!
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218