REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tânărul care a înjunghiat un taximetrist în gât şi apoi s-a sinucis avea BARBITURICE în sânge!

Tânărul care a înjunghiat un taximetrist în gât şi apoi s-a sinucis avea BARBITURICE în sânge!

Replica API 1 octombrie 2015 | 00:00 217

A intrat într-o casă şi a fost gonit

A intrat într-o casă şi a fost gonit

Mihai Cosmin Jitar, tânărul de 23 de ani care a înjunghiat un taximetrist în gât şi apoi s-a sinucis într-un local din Constanţa, a fost condus pe ultimul drum. Tânărul a fost înmormântat la Cimitirul Municipal, miercuri, 30 septembrie. În plus, primele rezultatele necropsiei, potrivit informaţiilor noastre, au indicat că în sânge avea barbiturice. Însă, nu se cunoaşte exact despre ce este vorba întrucât el a fost sedat în drum spre spital. Totul se va lămuri la INML Bucureşti, când se va stabili şi cantitatea acestora.

Primele rezultate ale necropsiei în cazul lui Mihai Cosmin Jitar au indicat că acesta avea barbiturice în sânge. Însă, rezultatele vor fi trimise la INML „Mina Minovici” pentru a se stabili cantitatea. Momentan, acest rezultat este oarecum nesemnificativ întrucât Mihai fusese sedat de către cadrele medicale în drum spre spital. În funcţie de cantitatea găsită se va stabili dacă se şi droga cu aceste substanţe.

Precizăm că barbituricele au mai multe efecte asupra comportamentului, în funcţie de doză. Dacă aceasta este mică reduce anxietatea pe când în doze mari substanţele pot acţiona cau un stimulent întrucât este vorba despre o blocare a sistemelor inhibitoare ale creierului. Barbituricele se dizolvă uşor în grăsime şi au acces la creier, pentru că pot traversa cu uşurinţă bariera hemato-encefalică. Simptomele de sevraj care apar atunci când oamenii încearcă să renunţe la acest obicei sunt: anxietate, insomnie, convulsii, greaţă, probleme de stomac şi halucinaţii. Legat de aceste simptome, precizăm că Mihai Cosmin Jitar, în dimineaţa de duminică, 27 septembrie, i-a spus mamei sale că se simte rău, că are dureri în zona pieptului şi că merge la medic, după care i-a luat telefonul şi a fugit.

Când a fost preluat de taximetrist, tânărul era transpirat, agitat şi părea că se teme de ceva, ceea ce indică halucinaţiile. Totodată, prietenul său cel mai bun a spus că acesta se droga însă voia să se lase, menţionând că vrea libertate şi mântuire şi chiar ar fi avut în plan să meargă la o mănăstire. Cert este că el avea în continuare un comportament ciudat, ceea ce indică faptul că ar fi continuat să se drogeze sau poate era doar în sevraj. Vecinii îl ştiu ca pe un tânăr la locul său, numai că se certa frecvent cu părinţii. Acesta fusese exmatriculat şi de la Universitatea Ovidius, acolo unde intrase, în 2011, la Facultatea de Matematică şi Informatică.

S-a înjunghiat de vreo 11 ori în abdomen şi torace

Reamintim că scene de groază s-au derulat în municipiul Constanţa, duminică, 27 septembrie. Totul a început în momentul în care taximetristul Heliade Drăghici, în vârstă de 53 de ani, a fost solicitat să se deplaseze în zona Far, pentru a prelua un client. Era chiar Mihai, care, în momentul în care au ajuns la Casa de Cultură, întrucât a zărit un echipaj de Poliţie, i-a cerut şoferului să vireze pe Ţepeş Vodă. Ajungând în zona Capitol, tânărul a scos o foarfecă din buzunar şi l-a atacat pe Heliade. Acesta, cu ultimele puteri, a ieşit din maşină şi s-a prăbuşit pe carosabil, în genunchi. Trecătorii au încercat să-l panseze şi au sunat la 112. Victima a fost transportată la spital, cu o plagă înjunghiată, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol. În tot acest timp, agresorul a fugit pe strada Tudor Vladimirescu, apoi a ajuns pe bulevardul Tomis, unde a intrat într-un local, situat lângă restaurantul Beirut.

Agitat şi transpirat, Mihai era recalcitrant şi în bar, după cum au spus martorii. Acesta a pus mâna pe un cuţit aflat pe tejghea şi şi l-a înfipt de vreo 11 ori în torace şi abdomen. În momentul în care au ajuns cadrele medicale, le-a atacat. În cele din urmă a fost imobilizat şi preluat de o ambulanţă, dar a decedat în drum spre spital. Ceea ce a rămas în urma sa în respectivul local este de domeniul filmelor horror: bălţi de sânge peste tot. Cercetările oamenilor legii continuă, urmând să se analizeze şi rezultatul necropsiei

Putea comite şi alte nenorociri: a pătruns într-un imobil dar a fost gonit!

În primă fază, la locul unde s-a produs agresiunea asupra taximetristului, a ajuns maiorul Bogdan Davidencu, din cadrul IJJ, care se afla în timpul liber. Acesta a relatat cum s-au petrecut lucrurile, precizând că Mihai a pătruns şi într-un alt imobil. „Duminică, 27 septembrie 2015, în jurul orei 8.50, în timp ce mă deplasam dinspre sediul unităţii către domiciliu am observat pe strada Tudor Vladimirescu, la intersecţie cu bulevardul Tomis, un taximetru cu ambele portiere deschise, iar lângă acesta se afla un bărbat ce prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului.

M-am apropiat şi am luat măsura apelării de îndată a Serviciului Unic 112 şi a anunţării colegilor din cadrul IJJ spre a veni şi asigura zona, întrucât mi-am dat seama că este vorba despre o agresiune. În acelaşi timp, pe strada Tudor Vladimirescu şi apoi pe strada paralelă cu bulevardul Tomis am observat deplasându-se o persoană în viteză, însă am hotărât să rămân în zona taximetrului pentru a mă asigura că nu se petrec şi alte evenimente. În scurt timp a sosit un echipaj SMURD şi apoi au venit colegii de la IJJ precum şi un echipaj de Poliţie. Zona fiind asigurată, am verificat strada paralelă cu bulevardul Tomis, unde un grup de cetăţeni mi-au comunicat că o persoană de sex bărbătesc a intrat în domiciliul acestora şi, pentru că a fost gonit, s-a deplasat către bulevardul Tomis şi a intrat într-un local.

Colegii mei au ajuns la faţa locului şi, din localul respectiv, a ieşit o angajată care a comunicat că în interior se află un bărbat cu un comportament foarte ciudat, având asupra lui şi un cuţit, luat din barul localului. La faţa locului şi-a făcut apariţia şi un echipaj al Ambulanţei, iar cadrele medicale împreună cu un jandarm au intrat în local, dar şi o echipă de intervenţie. Acesta a fost imobilizat într-un final, fiind foarte violent la momentul intervenţiei colegilor noştri. A fost scos din local, i s-au acordat primele îngrijiri şi a fost transportat la spital”, a relatat maiorul Bogdan Davidencu din cadrul IJJ Constanţa. De asemenea, menţionăm că Mihai Cosmin Jitar nu avea afecţiuni medicale, el decedând din pricina leziunilor pe care şi le-a provocat, după cum arată primele rezultate ale necropsiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614