REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tânărul care şi-a terorizat profesorii şi colegii de la Colegiul Tehnic Tomis a trecut la tâlhării

Tânărul care şi-a terorizat profesorii şi colegii de la Colegiul Tehnic Tomis a trecut la tâlhării

Replica API 29 august 2015 | 19:54 173

Furturi în autobuz

Furturi în autobuz

Elvis Flori Chirieac a făcut-o lată! Cu un „portofoliu” impresionant pe latura infracţiunilor, tânărul de numai 18 ani se află, din nou, în arest. De data aceasta este vorba despre tâlhării pe care le dădea în autobuzul 48. Însă, trecutul lui este unul „negru”, fiind vorba despre legături cu o reţea de proxeneţi şi apoi de teroarea pe care le-a aplicat-o colegilor lui de la Colegiului Tehnic Tomis din Constanţa, dar şi cadrelor didactice. A mai fost arestat, chiar şi condamnat, dar în zadar.

În speţa de faţă, din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în data de 15.08.2015, în jurul orei 21.30, în timp ce un tânăr de 18 ani se deplasa cu autobuzul nr. 48, în dreptul cinematografului Republica, situat pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanţa, a fost acostat de inculpat care, prin întrebuinţarea de violenţe şi ameninţări, l-a deposedat de suma de 50 lei pe care persoana vătămată o avea în buzunarul pantalonilor.

Prin acelaşi mod de operare, la data de 23.08.2015, în jurul orei 19.30, în timp ce un tânăr de 17 ani se deplasa cu autobuzul nr. 48, între staţiile Icil şi Republica din Constanţa, a fost acostat de Chireac care, prin ameninţări cu acte de violenţă, l-a deposedat de suma de 17 lei şi un pachet de ţigări marca Kent, pe care persoana vătămată le avea în buzunarul pantalonilor. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, la data de 28 august anul curent. Însă, în 2013, el a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare.

Până atunci, Elvis Flori Chireac frecventa cursurile Colegiului Tehnic Tomis din Constanţa, fiind transeferat de la Liceul I.N. Roman. În ambele cazuri şi-a terorizat profesorii şi colegii, cerând chiar şi taxă de protecţie. Astfel, pe 12 februarie 2013, directorului unităţii de învăţământ, Cornel Dumitraşcu a luat ecizia să anunţe Poliţia, în momentul în care părinţii unui elev, ce mai fusese victima lui Elvis, s-au plâns că acţiunea s-a repetat.

Acesta a fost reţinut, după care a fost arestat şi trimis în judecată. Că tâlhăria i-a pus capac, este o altă poveste, dar baza portofoliului de infractor era deja bine pusă la punct. Elvis făcea obiectul unui dosar, alături de alte persoane, printre care şi partea sa tutelară, Gabi Chiriac, acuzat fiind de complicitate la proxenetism, pentru care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Mai exact, la data de 11.05.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor pentru săvârşirea a şase infracţiuni de proxenetism (dintre care una asupra unei minore).

Ancheta efectuată în cauză a condus la concluzia că inculpaţii au înlesnit vreme îndelungată practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin, dintre care una minoră, în zona bulevardului Aurel Vlaicu (în apropierea fostului târg de legume) din municipiul Constanţa şi au tras foloase materiale din această activitate.

La acea vreme, mai toţi membrii grupării au fost condamnaţi la închisoare, printre care şi minorul Elvis C., de numai 15 ani pe atunci, dar cu suspendare. În anul 2010 a mai fost cercetat pentru tâlhărie, atunci primind măsura educativă a libertăţii supravegheate pe timp de 1an, încredinţând supravegherea minorului Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102