REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tânărul din Olt, scos de salvamari din mare, este în comă. Şi nu este singura victimă a mării!

Tânărul din Olt, scos de salvamari din mare, este în comă. Şi nu este singura victimă a mării!

Replica API 30 iulie 2014 | 00:00 104

Odată cu sosirea sezonului estival, încep şi tragediile. Fie că este vorba de turişti sau locuitori ai judeţului Constanţa, nu este an în care mai multe persoane să nu-şi piardă viaţa în apele mării. Acesta a fost şi cazul tânărului ofiţer SPP ce a murit la Neptun, al turistului din Brăila înecat tot la Neptun, sau al fetiţei din Piteşti ce s-a înecat pe plaja de la Hanul Piraţilor. Însă, în cursul zilei de luni, 28 iulie, un tânăr de 19 ani, din Olt, a avut o soartă tragică, fiind scos mort din apă şi resuscitat de medici. La spital a ajuns şi un tânăr din Mangalia, care a sărit în apă şi s-a lovit de stabilopozi, dar şi un alt bărbat care a fost scos de salvamari, aproape mort, pe plaja din Năvodari.

Tânărul din Olt, de 19 ani, venise în vacanţă, la nişte prieteni din Mihail Kogălniceanu, iar luni au mers la plajă în zona Cleopatra din Mamaia. Cei trei tineri au intrat în apă şi au dat de o groapă, moment în care au început să se agite. Salvamarii au sesizat că nu este ceva în regulă şi au intervenit, reuşind să-i scoată pe cei doi, care sunt din Mihail Kogălniceanu. Pe cel de-al treilea, tânărul din Olt, l-au recuperat după jumătate de oră. Chiar şi aşa, cadrele medicale de pe Ambulanţă au reuşit să-l resusciteze, însă sunt rezervate cu privire la şansele de supravieţuire. În cursul zilei de marţi, 29 iulie, starea lui era una foarte gravă. "Este în stare gravă, ventilat mecanic, iar cordul este susţinut cu medicamente. Este în comă profundă", au spus medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Din nefericire, acesta nu este singurul caz de acest gen, alte vieţi curmându-se mult mai brusc. Spre exemplu, Luiza, în vârstă de 14 ani, din Piteşti, a fost scoasă din mare în cursul serii de joi, 26 iunie, de către pescari, şi s-a stins din viaţă la spital. Aceasta a fost scoasă din mare moartă, susţin cadrele medicale, dar a fost resuscitată mai bine de 30 de minute, când s-au auzit primele bătăi ale inimii. Ea venise în vacanţă la mare, şi stătea la nişte rude. Joi seara a mers la plajă cu mama ei, cu verişoara şi o prietenă, în zona Hanul Piraţilor. Chiar dacă vântul era puternic, fetele au insistat să intre în apă cu salteaua, dar au fost duse de curenţi în larg. Două dintre minore au ajuns la mal, dar Luiza a fost scoasă de către pescari. Din nefericire, mama ei îşi strigă acum durerea. Totodată, reamintim că, pe 30 iunie, Florin Drăgănoiu, de 31 de ani, care făcea parte din garda vicepremierului Daniel Constantin, se afla în vacanţă, la mare, cu soţia şi era cazat în locuinţele de serviciu din complexul de protocol de la Neptun. Acesta a intrat să facă o baie în mare şi nu a mai ieşit, soţia sa sunând la 112. A fost găsit decedat în apele mării, la 30 de metri de mal. Însă, la finele săptămânii trecute, un tânăr din Mangalia a mers cu mai mulţi prieteni să facă o baie dar, în momentul în care a sărit, s-a lovit cu capul de stabilopozi. O ambulanţă a ajuns la faţa locului şi tânărul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369