REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tancuri americane pun la pământ sute de hectare de culturi agricole, în Ialomița: Au greșit câmpul de luptă

Tancuri americane pun la pământ sute de hectare de culturi agricole, în Ialomița: Au greșit câmpul de luptă

Replica API 20 iunie 2019 | 00:00 229

Imagini halucinante cu tancuri americane în România, la un amplu exercițiu militar! Soldații au greșit drumul și au distrus sute de hectare de culturi agricole, folosind și muniție, dar nu reală. Localnicii s-au speriat teribil. În zona Insulei Ialomiței, pe timpul unor exerciții din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu blindatele o zonă agricolă, distrugând niște culturi, anunță MApN.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14, în zona Insulei Ialomiței, pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19.

“Militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autoritățile locale și cu agenții economici care au în proprietate terenuri în zonă”, informează Ministerul Apărării Naționale (MAPN).

La fața locului a fost formată o comisie din reprezentanți ai MAPN și ai armatei Statelor Unite ale Americii pentru a cerceta cauzele și împrejurările care au condus la producerea incidentului.

În jurul orei 18.30, informează MAPN, "s-a desfășurat la primăria localității Stelnica o întâlnire a reprezentanților comisiei cu cei ai primăriei Stelnica și proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor și a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare".

Pe de altă, parte, locuitorii din zona Fetești au rămas fără cuvinte, atunci când au văzut blindatele peste culturile lor.

„În jurul orei 13.30, în timp ce eram la recoltat la cultura de orz, în apropierea noastră, într-o zonă recoltată cu porumb şi florea soarelui, am auzit bubuituri şi semnalizări de fum, crezând că a luat foc. Ne-am deplasat repede şi acolo am dat peste maşinile armatei, care făceau un exerciţiu în interiorul culturii noastre.

Nu ştiam că e un exerciţiu NATO. Oamenii au intrat în panică. Noi nu am fost anunţaţi de nicio autoritate. Noi am intrat în zonă, între tancuri, dar nu ne-au băgat în seamă, ne-au sfidat. Ei şi-au continuat exerciţiul. Intrau din floare soarelui în porumb, apoi în grâu. Am făcut semne cu mâna, am fost în apropierea tancurilor, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Noi am făcut un apel la 112. Am intrat în panică. Unii oameni au plecat de pe câmp de frică.

Poliţia a reacţionat paşnic, nu păreau impacientaţi. Ulterior am primit un apel telefonic de la o persoană, în timp ce eu mă feream de tancuri să nu dea peste mine, care a spus că vom lua legătura şi că vom fi despăgubiţi. Nu ştiu cine ne va despăgubi. A fost ceva verbal. În jurul orei 17.00 au plecat de pe câmp. În acest timp, ei au făcut operaţiunile, iar noi printre ei, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă.”, a declarat inginerul Liviu Mereuţă, proprietarul terenului.

Vezi video: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au venit americanii...... Nu asta isi doreau multi romani??? Au venit si fac ce vrea pooola lor, drept dovada. Ce raspuns labil au dat... Din cauza vremii nefavorabile, sa gresit campul tactic... Ai sictir.... Deci sunteti beton.... Si vreti sa mai si ,, aparati '' tara asta, cand voi habar nu aveti sa folositi tehnica. Ai nostri, va bat la cur, si din somn daca ii treziti... Dar de... Sunt mai buni americanii... Rusii, asteapta sa iasa soarele si sa se opreasca ploaia, ca sa faca manevre tactice.... Idioti.... Si ai nostrii pulifrici mai idioti, ca accepta cacanariile acestea...
0
0
Pai , daca vezi civili pe campu unde simulezi lupta , nu te opresti ? Daca foloseau munitie de razboi adevarata ? Daca observi civili , nu se opreste tot si se cheama Politia Militara ? Tanchistii aia nu comunicau prin statii si se intrebau : ce cauta civilii , in zona ? In cazuri dinastea , exercitiu se oprea brusc . Alea erau tancuri , nu o Dacia 1300 .
0
0
Am pregatit coctail Molotov ptr tancurile care intra fara permisiune pe terenul meu. Daca distrug un tanc, eventual militari raniri ,ma poate condamna cineva ?
2
0
Au gresit campul tactic. Dar strategic le-a reusit..He he
3
0
Americani prosti ,,si vreti sa va apere,,,
1
0
Io zic ca tot Dragnea e de vina. Si coruptia endemica din Romania. Unde e DNA sa deschida niste dosare? Unde e SRI sa asigure suporul tehnic? Unde s avertizorii de integritate? Unde s mitingurile hastag? Unde i campul tactic? Unde s zapezile de altadata?
7
7
Very much scuze for the error, me cautam house of Maricica from Stelnic and gps bagat me in girator sens and no stiut what exit !
9
1
La ce inteligenti sunt si aia nu ma mira. Chiar de le-ar fi transmis cineva coordonate gresit, cand vezi oameni facand semne printre tancuri te opresti nu continui ca animalul, ca nu sunt pe tarlaua lu trump.Badarani, tipic
8
0
mars Ioane si deporteaza te singur la americani. Dupa ce ca ne fura pesedeul si securistii de la usereu mai trebuie sa platim si straini ca chipurile ne protejeaza. Le mai luam si vechiturile. Democratie!
4
3
Milioane de hectare, hai sictir
2
4
Asa se intimpla cind angajeaza proaste in armata. Inteligenta aia la care rivnesc unii cu limba in massmedia le-a incurcat GPS-ul cu hamburgherul.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218