REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tania Budi nu dă doi bani pe avizul de la ISU

Tania Budi nu dă doi bani pe avizul de la ISU

Replica API 17 noiembrie 2015 | 09:04 629

Care e reacţia Primăriei Constanţa

Care e reacţia Primăriei Constanţa

Tania Budi şi Cătălin Botezatu

După tragedia de la Clubul Colectiv din Capitală şi după ce, la o zi distanţă, localul Culture Pub din Constanţa a fost cuprins de flăcări, instituţiile autorizate au decis să meargă în control. La Constanţa, acestea au aplicat 38 de amenzi şi 3 avertismente. Iniţial, se vehiculase că inspectorii de la Corpul de Control al Primăriei Constanţa şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea vor merge în echipe mixte de control la cafenele şi cluburi. N-a fost să fie aşa: inspectorii de la Primărie au acţionat primii, mai multe localuri trăgându-şi obloanele, asta înainte ca reprezentanţii ISU să ajungă la verificări. Dar, chiar şi aşa, spun reprezentanţii Primăriei, ISU Dobrogea a fost anunţat cu privire la situaţia celor care nu deţin avize.

Potrivit informaţiilor noastre, Club LUV Constanţa (situat în fostul cinema Dacia) nu avea aviz de la ISU, însă are aviz de funcţionare de la primărie. Chestionat pe această temă, şeful Corpului de Control, Ionuţ Pripiş, a declarat că la momentul în care LUV a solicitat autorizaţie de funcţionare, în regulament nu era impus şi avizul de la ISU. „Clubul a fost controlat şi, în urma neregulilor găsite, acesta a fost amendat. Ulterior au venit cei de la ISU, care şi-au făcut controlul lor, în urma căruia aceştia au făcut o adresă să le suspendăm autorizaţia, drept pentru care am întocmit un referat către primar, pentru suspendarea acestei autorizaţii, urmând ca aceasta să se facă printr-o dispoziţie de primar. Eu am făcut această propunere, la solicitarea ISU”, a explicat Pripiş. Din sursele noastre, cei de la ISU au constatat că localul are două ieşiră, 12 extinctoare, însă nu aveau hidrant. Şi nici aviz ISU, pe care acum se pare că patronii clubului - Tania şi Ionuţ Budi - trebuie să îl obţină. De altminteri, angajaţii aşteaptă şi ei cu nerăbdare redeschiderea clubului, pentru a avea de muncă. În acestă privinţă, patronii au acordat o sumă modică, fiecărui angajat, pentru a se putea întreţine, spun sursele noastre. Iată şi reacţia Taniei Budi, pe Facebook, cu privire la situaţia localului: „Clubul Luv Constanţa a fost şi este de mare siguranţă în ceea ce priveşte gestionarea unei situaţii de urgenţă. Am mai optimizat anumite detalii semnalate de noile norme ISU, iar cu ajutorul autorităţilor vom definitiva în curând şi toate hârtiile care vor demonstra siguranţa noastră, a tuturor. Vom reveni foarte curând cu vestea pe care o aşteptaţi cu toţii! Vă mulţumim şi să ne revedem cu bine!”. Şi celelalte cluburi care continuă să fie închise fac diligenţe pentru obţinerea avizelor ISU ori a autorizaţiilor de la primărie, însă unii dintre ei nu se află la prima abatere. Un exemplu este clubul El Comandante, care a mai avut antecedente cu oamenii legii. „Clubul este în a nu ştiu câta situaţie când este găsit cu nereguli, l-am raportat şi la Prefectură şi la cei de la Antifraudă şi am anunţat toate organismele, de aceea este închis şi va rămâne închis”, a mai declarat Ionuţ Pripiş.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102