REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ţărăniştii nu se mai opresc din scandaluri! Chesoi îl demască pe Pavelescu: „A fost legionar”

Ţărăniştii nu se mai opresc din scandaluri! Chesoi îl demască pe Pavelescu: „A fost legionar”

Replica API 10 decembrie 2014 | 22:05 239

Prea mult timp a trecut de la ultima circotecă „ţărănistă”, dar dorul a luat sfârşit, întrucât preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a fost, joi, personajul principal al unei scenete demnă de tot amuzamentul.

Acesta s-a baricadat în sediul central din str. Clemenceau, Bucureşti, într-o încercare disperată de a evita discuţiile cu "ţărăniştii" veniţi să-l scoată "la tablă".

Pavelescu intenţionează să vândă clădirea în care a funcţionat partidul în perioada interbelică, iar preţul de vânzare vehiculat ar fi de 400.000 de euro, mult sub preţul real al pieţei, potrivit contestatarilor lui Pavelescu.

La scurt timp după circoteca de joi, Pavelescu a reacţionat. Duminică seară, liderul PNŢCD şi-a dat drumul la gură şi a spus vrute şi nevrute despre contestatarii săi, inclusiv pe liderul formaţiunii locale a partidului, evident aripa “ailaltă”, Tudorel Chesoi.

“Vă repet, imobilul din Clemenceau nu este sediul partidului. Este o ruină, recuperată în instanţă în 2009 de mine şi Miluţ - nici o legătură cu "autenticii", nişte derbedei politici, vânduţi pesediştilor, daţi afară, pe bună dreptate, din partidul lui Maniu şi Coposu de mine: aş face-o din nou, am deparazitat astfel partidul de aceşti analfabeţi. (…) Afară, urla sindicalistul Chesoi - fierar betonist în 1990 -, cu studii liceale la Chişinău la 50 de ani, proprietar de spălătorie auto, sluga lui Mazăre la Constanţa, analfabet (neştiutor să scrie la propriu..) (…) Ticăloşia este fără margini! Va veni vremea şi a şi venit când voi vorbi despre fiecare dintre cei care se dau ţărănişti - despre toţi rataţii, care nu au făcut nimic nici măcar cu vieţile lor”, a spus Pavelescu.

“Fac doctorat să îi astup gura lui Pavelescu”

La rândul său, Chesoi a reacţionat vis-a-vis de afirmaţiile lui Pavelescu şi, cu această ocazie, a înşirat diplomele şi activitatea sa politică. „Aproape că sunt indiferent. M-a făcut betonist, n-am fost aşa ceva. Am fost meseriaş, am făcut artă şi atunci. Între timp, pentru că nu toată lumea are posibilitatea să plece direct la facultate, sunt oameni care au plecat de jos, au trecut prin toată filiera. Sunt unul dintre aceste exemple. Am lucrat în uzină, am făcut o şcoală tehnică de maiştri, am făcut prima facultate în România, la zi, de administraţie publică, am început la „Andrei Şaguna” şi am terminat la „Spiru Haret”. Există şi activitatea mea politică din 1990 şi până în prezent, activitatea mea sindicală cunoscută la nivel de judeţ şi naţional chiar, care m-au format. Am făcut un masterat în Drept internaţional şi am terminat cea de-a doua facultate, de Drept. În prezent, sunt anul doi la doctorat, pe care nu mi-l doresc, dar îl fac aşa ca să văd câte studii trebuie să mai fac ca să-i astup gura lui Pavelescu. Îi recomand şi lui să facă doctoratul”, a spus Chesoi, pentru Replica. De asemenea, liderul local al PNŢ şi-a adus aminte cu ocazia ultimului circ şi de simpatiile legionare din tinereţe ale lui Pavelescu.

„Da! El a condus un partid extremist. Are vreo cinci până la sau cu PNŢCD. N-a făcut „purici” mulţi, pentru că de „bun” ce e, iar la PNŢCD a găsit câţiva colegi care pot fi păcăliţi uşor. (...) Ooo, Dumnezeule, sigur că a avut (simpatii legionare – n.r.), am fi trecut şi peste asta, dar el a venit şi s-a umilit pur şi simplu la Constanţa, rugându-se de mine în special şi de organizaţia judeţeană să îi dăm sprijinul să ajungă preşedinte. Acum, îşi permite să mă jignească. De ce, pentru că nu sunt de acord cu el să vândă un sediu istoric?”, a concluzionat Chesoi, pentru Replica.

După o scurtă perioadă în slujba PNL (1990 - 1992), când a fost chiar şi consilier al preşedintelui Radu Câmpeanu, Pavelescu a activat între 1992 – 1994 în cadrul Partidului Dreapta Naţională. La această perioadă se referă Chesoi. Partidul Dreapta Naţională, care a reunite militanţi cu simpatii ale mişcării legionare din perioada interbelică. Partidul a fost fondat de Radu Sorescu, nepot al scriitorului Marin Sorescu, a existat între 1992 – 1996 şi a editat, din 1993, revista “Noua Dreaptă”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218