REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tararache nu se înscrie în partidul lui Tăriceanu! Cică PLR îi "încalcă principiile"

Tararache nu se înscrie în partidul lui Tăriceanu! Cică PLR îi "încalcă principiile"

Replica API 4 august 2014 | 00:00 129

S-a răzgândit!

S-a răzgândit!

Răsturnare de situaţie în cazul deputatului constănţean, Mihai Tararache, curtat de fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, pentru înscrierea în Partidul Liberal Reformator. Deşi, iniţial tentat de idee, mai ales că bursa zvonurilor includea funcţii importante pentru Tararache, deputatul s-a răzgândit. De altfel, nici nu a stat prea mult la Congresul de la sfârşitul săptămânii trecute, în care Tăriceanu şi-a lansat partidul.

"Am stat câteva ore la Congres, a fost foarte multă lume, dar, după aceea, am plecat. Nu ştiu foarte multe detalii. A fost şi Ponta, Oprea (preşedintele UNPR şi vicepremierul Gabriel Oprea - n.r.) şi Constantin (preşedintele PC, Daniel Constantin - n.r.) şi au mai fost invitaţi de la ALDE (grupul europarlamentar liberal - n.r.), din Republica Moldova. (...) Le-am spus colegilor că nu intru în proiect, nu ştiu dacă le-a părut sau nu bine. (...) M-au invitat la Congres, am fost, am stat cât am stat şi am plecat. Ştiu că au alegeri. Eu le-am zis să nu, dar m-au pus ei în Birou, să vin la discuţii. Am fost la o întâlnire de-a lor săptămâna trecută şi a rămas când iau decizia să anunţ. Dar, nu, decizia mea e că nu intru în proiect. Am fost la discuţii, dar nu e cazul", a declarat Tararache, pentru "Replica". Discuţiile iniţiale au prevăzut şi funcţii pentru deputatul constănţean. Şefia formaţiunii locale şi un post "călduţ" la vârful conducerii centrale. "Mi-a fost oferită, plus şi funcţie la nivel central, dar eu nu mor după funcţii. Am o funcţie destul de importantă, prin care pot să-mi desfăşor activitatea şi, mai departe, alte funcţii, nu mă omor după ele. Au fost discuţii de genul acesta şi funcţie în Biroul central, dar am declinat oferta. E o chestiune de principii, de fiecare cum îşi abordează viitorul. (...) E abia la început (proiectul - n.r.), ce poate să mă deranjeze? Eu mă gândesc la viitorul meu politic, am o funcţie destul de importantă care îmi dă şansa să fac ceva, dar dacă vorbim de partea politică, nu cred că e cazul în momentul acesta să mă alătur proiectului", a menţionat Tararache, adăugând faptul că Uniunea Naţională pentru Progresul României se ţine de "mişmaşuri", aruncând în spaţiul public informaţii false. Evident, Tararache a infirmat o eventuală adeziune la UNPR. "Eu nu am vorbit niciodată, în viaţa mea, cu Oprea (Gabriel Oprea, preşedintele UNPR - n.r.). Am dat dezminţire, dar degeaba. Cică am cochetat cu UNPR. Cochetat, înseamnă să fii acolo trup şi suflet. Într-o dimineaţă, m-a sunat un prieten şi zice: "Ce faci? Ai trecut la UNPR?" şi am zis că nu. Cică era vorba de mine şi de o colegă. O sun pe colegă şi îmi spune: "nu, dom-le"! Asta mai face şi UNPR, mai dă comunicate, ca să te pună cumva în dificultate. Eu n-am vorbit în viaţa mea cu Oprea! Acum vreo trei luni, la plen, doar am dat noroc şi atâta tot. De la asta şi până la... în fine, politica asta dâmboviţeană a noastră e frumoasă tare", a explicat Tararache.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108