REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tăriceanu consideră oportună cooptarea UDMR la guvernare, dar spune că respectă opţiunea Uniunii

Tăriceanu consideră oportună cooptarea UDMR la guvernare, dar spune că respectă opţiunea Uniunii

Replica API 23 ianuarie 2018 | 01:01 397

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, consideră oportună cooptarea UDMR la guvernare, dar spune că respectă opţiunea reprezentanţilor Uniunii care s-au pronunţat deja în acest sens. El a adăugat că aşteaptă totuşi concluziile care vor rezulta din discuţiile pe care le va avea cu UDMR premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

"Eu m-am pronunţat şi în trecut şi am spus că eu consider că ar fi oportună cooptarea UDMR-ului, în primul rând pentru că vreau să dau sentimentul cetăţenilor români de etnie maghiară că sunt parte a acestui popor, a acestei ţări şi sunt coresponsabili cu noi pentru buna guvernare a ţării. Da, sigur că alte considerente politice particulare pe care UDMR-ul le are le respect şi ei sunt singurii care vor decide oportunitatea participării la guvernare. Din câte am văzut, dacă am receptat corect semnalele, am înţeles că nu se doreşte acest lucru şi sigur că respectăm punctul de vedere", a declarat Tăriceanu la sediul ALDE.

El a menţionat că nu a discutat acest aspect cu PSD, în condiţiile în care UDMR deja s-a pronunţat că nu doreşte la guvernare.

"Din moment ce cei de la UDMR s-au pronunţat că nu consideră oportună, nu mi se pare atunci util să facem o astfel de propunere. Sigur că vor face discuţii cu premierul desemnat şi premierul desemnat ne va informa dacă se doreşte o participare la guvernare, dacă au disponibilitate pentru susţinerea arcului guvernamental - sunt o serie de formule - şi aşteptăm să facă discuţia cu premierul. (...) Protocolul de colaborare parlamentară rămâne în vigoare", a arătat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu acesta trebuie sa fie motivul, sotia lui este unguroaica.
1
0
Dragnea, Tariceanu si ungurii merita toti un sut in cur si niste pumni in gura!!
5
0
Bravo postarea "Dante" ! Supeeerrr.....comentariul, mult adevar !
4
0
Disperarea ciumei se reflecta in aceasta invitatie rusinoasa a ungurilor la guvernare.Ceva acolo scartaie si eternul ginerica este ingrijorat!
6
0
Tarician, caci asta e numele corect, este un armean tzepar. Ca toti armenii.
6
0
Cum dracu poti sa fii atat de prost sau pardon de smecher sa ceri sa vina ungurii la guvernare in 2018 anul Marii Uniri? Cred ca ti s-a propus sa devii presedintele liberalilor daca trantesti coalitia PSD-ALDE si faci un joc ca sa intorci romanii cu fata catre dreapta. Vise ca cele ale lui Antonescu care a devenit nimeni dupa ce a rupt USLul.
3
0
nu stiu ce gasesti tu sau nu oprtun, dar eu cu siguranta gasesc oportun disparitia voastra , a ciumei rosii
5
0
Aveti nevoie de voturi in parlament: "interesul poarta fesul" ! Sunteti de toata jena si ridicolul......
6
0
tradatori de tara !!! fara unguri va este frica!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102