REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tăriceanu: Dăncilă l-a consultat pe Iohannis în privința comisarului european, pe mine nu m-a consultat

Tăriceanu: Dăncilă l-a consultat pe Iohannis în privința comisarului european, pe mine nu m-a consultat

Replica API 14 august 2019 | 02:35 347

Călin Popescu Tăriceanu

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că l-a pus pe gânduri faptul că nu a fost consultat în privința desemnării comisarului european, în contextul speculațiilor cu privire la o înțelegere între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis:

„Această manieră de a merge cu pași mărunți nu este o soluție și vă spun și pe baza experienței de 4 ani ca premier, care spun că mi-a folosit la ceva, să văd cu mai multă claritate în momente cheie de a reda suflul acestei guvernări. Pașii ăștia văd că sunt calificați în presă și ca un fel de înțelegere ascunsă între doamna prim-ministru și Iohannis. E adevărat că unii comentatori apreciază că lui Iohannis i-ar conveni foarte mult să aibă acest guvern condus de doamna prim-ministru în continuare pe poziții în acest fel încât să aibă o țintă în care să treacă și în acest fel să își favorizeze propria realegere, dar cred că în acesta este un calcul pe are trebuie să îl facă și doamna premier și să înțeleagă că ar fi păcat ca această manieră de a duce targa pe uscat o perioadă este defavorabilă pe termen lung și domniei sale și partidului care îl conduce și guvernării și trebuie să ne gândim și la cetățeni

Eu sper, împotriva semnelor care se arată, ca acest lucru să nu fie adevărat, dar rămâne să vedem pe parcurs și să verificăm cum evoluează lucrurile. Sunt lucruri care m-au pus și pe mine pe gânduri, faptul că, de exemplu, nu am fost consultat în privința desemnării comisarului european, dar în schimb președintele a fost consultat, cu toate că președintele nu are niciun rol în desemnare. Nici președintele Senatului nu are vreun rol în desemnare, dar ca partener mi s-ar fi părut normal, un gest nu de curtoazie, aici e o chestiune dacă vreți de bună funcționare și de consolidare a unei încredere care trebuie să funcționeze între parteneri. Cam aici e problema”

Premierul Viorica Dăncilă a trimis recent Comisiei Europene propunerile României pentru funcția de comisar european, au relatat surse guvernamentale. Candidații propuși de Guvern sunt europarlamentarii PSD Rovana Plumb și Dan Nica.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da de ce trebuie sa fii consultat ? treci linga Dragnea , astia iti vor ridica imunitatea si DNA-ul te astepta .La puscarie ti-e locul spagarule.
1
0
Dar tu cine esti prostule?
0
0
Ce mai astepti ma Taricene de la PSDisti nu iti ajunge ca senatori lor te-au scapat de puscarie?.
2
0
N-a avut stetoscop !Si nici bomboane ,daca ati fi fost cu...minte !
0
0
Trebuia consultat si Dinca , desi nu are imunitate ca Tariceanu
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367