REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tăriceanu doreşte reluarea activităţii în societate: Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă

Tăriceanu doreşte reluarea activităţii în societate: Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă

Replica API 6 aprilie 2020 | 20:27 1092

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a pledat luni pentru reluarea imediată a activităţii, Parlamentul putând fi "un bun exemplu pentru întreaga ţară".

Călin Popescu-Tăriceanu

"Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. (...) Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare. Mergem pe politica pe care am văzut-o: pas cu pas", a afirmat luni Tăriceanu la Antena 3.

Întrebat dacă activitatea trebuie reluată după ce se iese din starea de urgenţă, Tăriceanu a răspuns: "Inclusiv atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă. Starea de urgenţă creează nişte obligaţii, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate (...) Reluarea activităţilor se poate face chiar atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă".

Potrivit lui Tăriceanu, activităţile trebuie reluate "peste tot", iar pentru cei suspecţi de infectare trebuie păstrată izolarea la domiciliu.

"Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile (...) Activităţile trebuie reluate - întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi", a adăugat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e ilegala aceasta dictatura trebuie ca johannis si cei de la mai sa fie judecati prin anchetarea cu scopolamina ca sa aflam adevarul nici ei nu s decat ce o sa dovedeasca ancheta cum se probeaza genocidul s a vazut la ceasescu
0
2
Lui Tariceanu ii este frica sa nu se vada ca tara poate merge si fara parlamentari sau senatori!
3
1
Parlamentul care sta acasa nu poate contra ceea ce fac cei din guvern si nu se vede inca. Se va vedea la toamna. De aia sta parlamentul acasa ca sa faca unii ce vor.
1
0
De data asta sunt de acord cu martalogul. Sa vina la munca ca oricum toti parlamentari beneficiaza de toate sporurile.
3
0
presedintele ne-a anuntat ca vine o criza mare. sa ii multumim de veste si sa ne bucuram alaturi de excelenta sa si de guvernul lui.
2
2
nu se gaseste nimeni sa-i tuseasca in fatza imbecilului asta ? n-a mai furat de mult si ii tremura chilotii
10
0
Cam ai dreptate ! Ne scufundam !
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614