REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tăriceanu exclude varianta Guvernului PSD-ALDE de îngheţare a salariilor în 2019

Tăriceanu exclude varianta Guvernului PSD-ALDE de îngheţare a salariilor în 2019

Replica API 21 octombrie 2018 | 00:00 173

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică la Bacău, că nu a văzut documentul trimis de ministrul Eugen Teodorovici către Comisia Europeană, însă sub nicio formă nu e vorba despre o îngheţare a salariilor din anul 2019, atâta timp cât economia creşte susţinut.

"Documentul trimis Comisiei Europene pe care eu nu l-am văzut, nu am primit o informare de la Guvern în acest sens, nu angajează cu absolut nimic niciun fel de îngheţare, pentru că economia românească este într-o perioadă de creştere puternică şi această creştere a PIB nu este pentru a figura în statistici pe primul loc al clasamentului de creştere economică în Europa. Această creştere economică trebuie să se reflecte în puterea de cumpărare a cătăţenilor, aşa încât sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor atâta vreme cât economia creşte susţinut", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, într-o conferinţă de presă, duminică la Bacău.

Liderul ALDE a adăugat că pentru acest an rezultatele vor fi foarte bune şi acestea trebuie să se regăsească în pensii şi salarii.

"Vom avea rezultate foarte bune şi ele trebuie să se regăsească anul acesta în salarii şi pensii. Obiectivul nostru şi ambiţia noastră este să creştem puterea de cumpărare şi să ne apropiem de stadardele din Occident, aşa încât nici pomeneală să discutăm despre blocarea salariilor. Comisia Europeană nu cere aşa ceva, nu are de ce să ceară şi în ultimii ani România a avut o evoluţie ascendentă, care trebuie continuată", a completat Tăriceanu.

Acesta a mai spus că dacă avem în plan să ţinem forţa de muncă acasă, atunci este necesar ca oamenii să fie bine plătiţi.

"Nu putem să lăsăm România ca o ţară care este competitivă mai cu seamă prin nivelul mic al remunerării forţei de muncă, pentru că altfel nu vom putea să frânăm în niciun fel exodul forţei de muncă. Dacă vrem să ţinem foarţa de muncă acasă, oamenii trebuie să fie bine plătiţi. Nu are rost să ne plângem că ne pleacă oamenii. Vrem să nu plece, atunci va trebui să îi plătim. Şi aceasta este o abordare extrem de liberară", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A simtit pericolul prostiei pesediste si o scalda... Sanse minime la vot , tovarasi.
1
0
plmele aveti bani de va sar din buzunare.
1
1
HOT din City Park pe mana cu gardienii Poza la: ibb.co slash kdBsJ0
3
0
Referendumul trebuia sa contina si intrebarea daca se vrea alegeri anticipate
3
2
ce se intampla cu aceasta coalitie care a propus marea cu sarea, votantii si sustinatorii acestei ciume rosiicredeau ca le va curge miera la robinet-s-au inselat amarnic, acesti nenorociti nu stiu cum sa mai scoata la lumina mizeria pe care au creat-o, categoric bani nu mai sunt, aerul nu poate fi taxat, nuntile da, sun disperati, imprumuturile sunt la dobanzi exorbitante- iar noi suntem mai saraci ca pe vremea taierilor de salarii pe timpul lui Basescu- numai ca acele taieri au fost temporar ori acesti nemernici prin numeroase cresteri duc in buzunarele romanilor bani mult mai putini. Veti di
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614