REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tăriceanu explică de ce nu va participa la depunerea jurământului noilor miniştri: Preşedintele nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie

Tăriceanu explică de ce nu va participa la depunerea jurământului noilor miniştri: Preşedintele nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie

Replica API 17 octombrie 2017 | 01:22 468

Preşedintele Senatului, Călin popescu Tăriceanu, explică, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului noilor miniştri de la Palatul Cotroceni deoarece consideră că şeful statului nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie şi îl acuză pe Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei.

”În primul rând, neparticiparea la acest eveniment (ceremonia de depunere a jurământului - n. red.) reprezintă protestul meu punctual faţă de declaraţia făcută de Preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie valabil pentru toţi cetăţenii, aşa cum este el statuat de Constituţie. Din istoria recentă s-a putut constata că domnul preşedinte aplică selectiv acest principiu, în funcţie de apartenenţa subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană”, a explicat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului îl acuză pe Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei.

”În al doilea rând, am dorit ca să marchez public prin acest gest că Preşedintele României şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei, pe care a jurat la învestire, faptă inacceptabilă pentru Parlament, pentru Senatul României al cărui preşedinte sunt şi, în general, pentru orice cetăţean român”, a mai spus preşedintele Senatului.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

"Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD", a spus Dragnea.

El s-a arătat deranjat de declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie, ci că pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic, scrie news.ro.

"Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorţit. Nu cred că PSD sau eu am făcut instituţional ceva împotriva preşedintelui Iohannis. Eu nu mai vreau să merg în Palatul Cotroceni", a adăugat Dragnea întrebat despre motivul răcirii relaţiei cu şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
il critica pe stroe . Pisica unde nu ajunge ....o freaca pana la uzura maxima . Prostanacilor , nu vedeti cati ministrii a dat Constanta ?
0
0
Chiar daca ai cenzurat acest ziar sa nu se Mai comenteze la adresa ta ,noi poporul avem dreptul la opinione ,dreptul la cuvint,ai venit tu mafiotule ,batrin hot,mizerabil,sa interzici poporului dreptul la cuvint,stai atent CA te linseaza poporul,satana DNA-ul stie CA cenzurezi ziarul?stie CA esti turnator la securitate?,sau nu vrei sa se afle adevarul de tine,hoit batrin
4
1
Primul este presedintele...are nevoie de pupaciuni in poponel.Tot inainte lingailor!.
5
1
Tu vorbesti bosorogule, cu atatea dosare penale....nici tu nu mai sti cat ai furat, hotule si mincinosule, PENALULE !
12
2
Tot raul spre bine, nu va mirosi sala a cacat.
11
2
nemernicule, nu te-a invitat nimeni, stai linistit excrocule ca vei ajunge unde iti este locul- PUSCARIE- IN NICI UN CAZ LA PRESEDENTIE- dar voi cum sunteti bolnavi de putere, calcati poporul in picioare va credeti a avea acces unde poftiti, numai ca tara asta in care traiesc si eu nu a fost, nu este si nu va fi in veci a penalilor
11
2
Pentru ca este un bosorog senil si un idiot notoriu!
11
3
Un analfabet printre multi altii care ne conduc.
14
3
Cine dracu te-a invitat la Cotroceni?crezi CA ii este dor Lui Iohanis de tine,sau de infectul ala condamnat Dragnea?nu ,nu,si Fara voi seevor depune juramintele,voi mergeti direct la puscarie,condamnatilor ,javrelor,sinteti UN puroi care infecteaza poporul,ciumelor,praful seealege de voi,panaramelor,betivilor
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614