REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Tăriceanu: În ultimii ani, România nu a avut un proiect național de anvergură

Tăriceanu: În ultimii ani, România nu a avut un proiect național de anvergură

Replica API 29 septembrie 2014 | 00:00 238

Președintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu-Tăriceanu a declarat duminică, la Calafat, județul Dolj, că în ultimii ani, România nu a avut un proiect național de anvergură, după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, fiind măcinată, de 10 ani, permanent, de scandaluri, de certuri, de dispute, "care sunt alimentate, din păcate, chiar de președintele României".

Conform lui Tăriceanu, în prezent, în toate clasamentele europene, "cu privire la bunăstare, la produsul intern brut pe locuitor, în orice domeniu, că vorbim de sănătate, de învățământ, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul", informează un comunicat de presă al PLR Dolj.

"Iohannis a spus că vrea o Românie altfel. Si eu vreau o altfel de Românie, dar ce fel de Românie? Eu vreau, dragi calafeteni și olteni, ca România să ajungă a șaptea țară din Europa, ca putere economică și ca influență. De ce a șaptea țară? Dintr-un motiv foarte simplu. Suntem a șaptea țară ca teritoriu și a șaptea țară ca populatie. Suntem cea mai mică țară dintre țările mari și cea mai mare țară dintre țările mici. Dar suntem a șaptea țară ca greutate, dacă vreți, așa cum ne-a dat-o Dumnezeu din Europa. În momentul de față, în toate clasamentele europene cu privire la bunăstare, la produsul intern brut pe locuitor, în orice domeniu, că vorbim de sănătate, că vorbim de învățamânt, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul loc. Este o situație cu care eu vă spun că nu mă împac. Nu mi se pare normal. Dar de ce este această situație în România? Pentru că în ultimii ani România nu a avut un proiect național de anvergură, dupa aderarea la NATO și aderarea la Uniunea Europeană, care într-adevăr sunt două realizări extraordinare, din care decurg o seama de beneficii (...) Dar după ce aceste realizări au fost duse la bun sfârșit ce a urmat? Nu a mai urmat nimic", a afirmat Tăriceanu.

Mai mult:

http://www.agerpres.ro/politica/2014/09/28/tariceanu-in-ultimii-ani-romania-nu-a-avut-un-proiect-national-de-anvergura-20-50-33

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218