REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tăriceanu insistă: Statul de drept din România este sub asediul sistemului paralel de putere

Tăriceanu insistă: Statul de drept din România este sub asediul sistemului paralel de putere

Replica API 5 februarie 2018 | 01:01 441

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că statul de drept din România este sub asediul sistemului paralel de putere, menţionând că ţara noastră a cunoscut un regres uriaş în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, inclusiv faţă de primii ani de după 1990.

Tăriceanu susţine că elementele esenţiale ale statului de drept sunt: prevalenţa drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor în faţa instituţiilor; instituţii alese democratic ce exercită puterea în baza legitimităţii date de votul alegătorilor, fără a exista interferenţa instituţiilor de forţă; separaţia şi controlul reciproc al puterilor şi "domnia legii (rule of law)".

"În aceste puncte, statul de drept din România este sub asediul sistemului paralel de putere. Majoritatea românilor văd cu îngrijorare că România a cunoscut un regres uriaş în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, inclusiv faţă de primii ani de după 1990, când o serie de instituţii de forţă nu se reformaseră încă. În fiecare zi, la biroul de la Senat primesc sesizări din partea unor cetăţeni care condamnă încălcări flagrante ale drepturilor şi libertăţilor. Când merg în teritoriu, vorbesc cu oameni care îmi împărtăşesc îngrijorările lor. Pe prima pagină a ziarelor şi la televiziuni, românii au văzut o avalanşă de cazuri care arată abuzurile comise de cei care lucrează în aşa-zisul câmp tactic", precizează Tăriceanu într-o postare pe Facebook, ca drept la replică la un post de televiziune, conform Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Paralel cu un alt stat bigamule. Si daca sunt paralele taiate de o secanta , ce formeaza bigamule ? UNGHIURI alterne interne egale, alterne externe egale si corespondente. Ti-a placut mai mult chizda.
0
0
Nu cumva cei din statul paralel sunt cei cu pensii speciale, imunitate in fata justitiei, acces in functii publice cu condamnari, necontrolabili pentru integritate ...
0
0
acest om ne crede ca sintem un popor prost ar trebui sa plece sa ne lase cu aberatile lui
1
1
Nu e bine sa-si faca ALDE imagine doar de luptator pentru diminuarea fricii de justitie.
0
1
Asa arata un tradator de neam si tara.Sovieticii stiu mai bine.
3
2
Du-te dracului de besinos senil!
2
2
bravo ca a facut lumina in capetele noastre,intelegem si noi ce paradox traim
3
0
Tariceanu stie, ce stie! Cand ai obligatii fata de nemernicii care au rupt tara asta cu jafurile lor, cand stii ai facut o gramada de mangle si inventat tot felul de articole si articolase la legile care i-a bagat in puscarie pe amicii de curve si hotii, atunci incepi sa zbieri ca un cretin ca de vina pt tot raul din Romania este statul paralel!? Se alatura si Dragnea cu toata sleatca lui de ticalosi si pupincuristi si gata corul.... Cretinii astia nu scot o vorba despre spitalele ca vai de ele, de lipsa soselelor, de defrisari, de cum iau bani degeaba sutele de rahati din parlament, de.....
4
2
Asa e, are dreptate. Dupa o anumita varsta, incepi sa ai prieteni imaginari, lume paralela.... inca un pic si ajunge lasuzeta si pampersi !
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614