REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tăriceanu îşi pune oameni la şefia Oil Terminal. Lideri PLR, candidaţi pentru funcţia de administrator

Tăriceanu îşi pune oameni la şefia Oil Terminal. Lideri PLR, candidaţi pentru funcţia de administrator

Replica API 5 februarie 2015 | 23:27 566

Manageri numiţi politic

Manageri numiţi politic

Daniel Marius Crişan şi Andrei Gerea (Sursa foto: argesplus.ro)

Ieri, 4 februarie, a fost ultima zi în care s-au mai putut depune candidaturi pentru cele 7 locuri din Consiliul de Administraţie (CA) al Oil Terminal SA, prilej de a descoperi o serie de nume foarte interesante. Fără anvergura managerială a administratorilor revocaţi, noii veniţi sunt personaje cvasi-anonime, iar printre ei putem identifica deja doi administratori, chiar dacă Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) care va alege viitoarea componenţă a CA va avea loc pe 20/21.02.2015. Noi putem paria însă de pe acum pe numitul Daniel Marius Crişan, un inginer mecanic fost şef de garaj pe la DRDP Bucureşti şi director la Apele Române Argeş, dar şi pe Dan Păun, culmea, tot inginer mecanic. Iar argumentele noastre sunt simple: Crişan este liderul organizaţiei judeţene Argeş a Partidului Liberal Reformat (PLR), a lui Călin Popescu Tăriceanu, coleg de filială şi apropiat al ministrului argeşean al Energiei, adică cel care are în subordine directă Oil Terminal, pelerist la rândul său, Andrei Gerea. De asemenea, Dan Păun este consilier local în Brăila, ales pe listele ecologiştilor, în prezent lider al PLR Brăila şi vicepreşedinte la nivel naţional în partidul lui Tăriceanu.

Dan Păun (Sursa foto: obiectivbr.ro)

Opt persoane şi-au depus candidatura pentru cele 7 posturi de administrator al Oil Terminal, care urmează să fie aleşi în AGA de pe 20/21.02.2015. Este vorba despre Dumitru Matei, Dumitru Nancu, Toma Bogdan Costreie, Daniel Marius Crişan, Cristian Florin Gheorghe, Elena Daniela David, Dan Păun şi Niculae Ţicu. „Replica” i-a prezentat în detaliu pe primii doi- Matei fiind în prezent director general la Electroprecizia SA şi fost manager de success în industria berii, în timp ce Nancu este fost secretar de stat şi actual director general la Radionav- iar acum a venit rândul şi pentru cei care au aşteptat până în ultima zi să-şi depună candidatura. Fără a fi răutăcioşi, începem cu cel care are cele mai puţine şanse, candidatul de serviciu Niculae Ţicu. În vârstă de 64 de ani, pensionar, Ţicu este fost angajat şi sindicalist Oil Terminal şi a candidat de fiecare dată când a fost cazul numirii unui nou CA în ultimii ani, fără a avea până acum succes de cauză. Dacă acţionarul majoritar, statul român, prin Ministerul Energiei, va păstra tradiţia şi îl va sări din nou pe Niculae Ţicu din schemă, putem spune că avem deja CA-ul complet, ceilalţi 7 candidaţi pliându-se perfect pe cele 7 posturi disponibile. O apariţie interesantă este a singurei femei înscrise în cursă, gălăţeanca Elena Daniela David, de 38 de ani, care vrea în CA-ul Oil Terminal din poziţia sa actuală de consilier juridic în cadrul cunoscutului distribuitor de materiale de construcţii Arabesque. Anterior, a fost consilier juridic la Banca Transilvania şi Mittal Steel, fiind absilventă de drept, cu licenţa la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Tot din mediul privat vine şi candidatul Cristian Florin Gheorghe, de 39 de ani, din Bucureşti. Inginer expert în managementul deşeurilor, candidatul pentru un post de administrator la Oil Terminal este unic asociat şi administrator la o firmă de reciclare a uleiurilor uzate, AS Petrol Recycle SRL.

Pe cine aduce PLR la Oil Terminal: un şef de garaj şi un producător de leacuri naturiste

Toma Bogdan Costreie, de 38 de ani, din Bucureşti, vine la Oil Terminal din mediul financiar de stat, fiind şeful Direcţiei Juridice a ANAF, după ce, anterior, a condus direcţia similară din Ministerul Economiei, precum şi Direcţia Contencios din AVAS. Ajungem şi la candidaţii care sunt 100% siguri de numirea lor la şefia Oil Terminal. Deşi legea spune că managerii privaţi ai companiilor de stat n-ar trebui să fie înregimentaţi politic, practica uzuală a guvernanţilor ne arată, în absolut toate companiile de stat, că numirile sunt aproape exclusive dictate de cererea şi oferta politică. Culmea calificării pentru un administrator de terminal petrolier de interes naţional şi European, ambii domni în discuţie sunt ingineri mecanici. Daniel Marius Crişan are 53 de ani şi a ocupat până în 2014 un post de director la Apele Române Argeş, unde a venit dintr-un post de şef gestionare parc auto, adică un şef de garaj, în DRDP Bucureşti. Patron de mici afaceri în comerţ şi consultanţă, Crişan este fost membru PNL, devenit recent lider al PLR Argeş, organizaţie care l-a dat pe ministrul Energiei, Andrei Gerea, adică oficialul în subordinea căruia se află Oil Terminal-ul la care candidează colegul de filială, Daniel Crişan. Personaj destul de controversat prin Argeş, dacă e să ne raportăm la presa locală, mecanicul trimis de Gerea la Constanţa va fi coleg în CA-ul companiei Oil Terminal cu un coleg de partid, brăileanul Dan Păun. În vârstă de 50 de ani, Păun va manageria Oil Terminal cu experienţa sa de director la Econatura SRL, cunoscut producător de leacuri naturiste. Dan Păun este consilier local municipal în Brăila, ales pe listele ecologiştilor, dar trecut între timp în rândurile PLR-ului lui Tăriceanu, fiind liderul organizaţiei judeţene Brăila şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614