REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tăriceanu, nemulțumit de ambasadorii care își bagă nasul în politica românească

Tăriceanu, nemulțumit de ambasadorii care își bagă nasul în politica românească

Replica API 4 septembrie 2017 | 00:39 375

Călin Popescu Tăriceanu a suaținut o conferință de preșa la Hotel Iaki, din Mamaia, unde a punctat mai multe "nemulțumiri", în mod special direcționate către ambasadorii care se implică în problemele politice autohtone.

"Din păcate, în România, într-o zonă a societăţii, într-o zonă politică şi nu numai în zona politică a partidelor, dar şi în zona civilă, văd de dimineaţă până seara unii care agită problema corupţiei. Problema corupţiei este o problemă în toate ţările Uniunii Europene şi în toate ţările din lume, inclusiv în România, dar principala problemă a României este lipsa de respect pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Şi eu m-aş fi aşteptat ca un partid care a fost în trecut liberal să se preocupe de libertatea cetăţenilor, şi nu să aplaude, cum spunea colegul meu Vosganian, defilarea cătuşelor. Dar e problema lor”, a afirmat liderul ALDE.

Intelectualii nu au fost iertați de către președintele ALDE.

“Mă preocupă însă că intelectuali de prestigiu nu văd care este problema fundamentală, că în România s-a creat un sistem paralel de putere, că puterea în loc să fie exercitată în mod democratic este exercitată de alte forţe care acum încearcă cu disperare să-şi păstreze poziţiile obţinute în ultimii 10 ani printr-o serie de decizii care au transformat România în orice altceva, dar nu într-un stat de drept”, a menţionat Tăriceanu.

“Şi sigur că nu pot să nu fac referire directă la atitudinea unor ambasade şi a unor ambasadori şi pe mine mă surprinde şi mă dezamăgeşte profund atitudinea Ambasadei americane pentru că şi eu ca şi alţi români am privit cu admiraţie, şi nu de ieri de azi şi generaţiile trecute la o Americă care este prin esenţă ţara libertăţilor şi în care liberatatea şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate. Din păcate, văd că aceşti ambasadori nu se preocupă şi se fac că nu văd că în România normele elementare juridice nu sunt respectate şi avem permanent abuzuri şi excese în justiţie care au dus România pe un nedorit loc întâi în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene în privinţa proceselor pierdute la CEDO”, a menţionat liderul ALDE.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania este foarte bolnava ,are cancer,primele tumorii canceroase benigne au aparut in 1989,respectiv tumoarea canceroasa ileiescu,petre roman si isarescu,tariceanu si dragnea in zile de astazi doua tumori benigne sau transformat in tumori maligne respectiv tumoarea tariceanu si tumoarea dragnea.Cu aceste boli grave romania nu se va face bine niciodata.Americani au desoperit un medicament care poate distruge aceste tumorii dar medicamentul este foarte scump si nu poate fi cumparat de romania.Oare romania va scapa de aceasta metastaza numita iliescu,petre roman,isarescu,tariceanu si dragnea?
1
0
care duc politica anti-romaneasca . VOR SA-SI PROMOVEZE MULTINATIONALELE SI BANCILE LOR SI SA DISTRUGA FIRMELE ROMANESTI . CHIAR NU VEDETI CA VOR SA DISTRUGA CAPITALUL AUTOHTON ? PLECATI PERVERSILOR ! JOS LABELE DE PE ROMANIA !
1
2
Rusificare pe fata !
1
4
Mizerabilii ! Cica ,,adevaratii liberali''...
6
1
Mai dute-n mata de javra penala, la puscarie cu rahatul de tariceanu calin. F bine fac ambasadorii, sa-i dea muie cacatului asta de hot !
5
8
Dar tare, zau! Pai, in mortii ma-tii de nemernic, cand ambasadorul sovietic facea legea in tara asta la inceputurile perioadei comuniste, era condamnabil Acum, daca o fac vesticii si duc tara asta in debaraua lor, ti se pare bine. Bai sa nu te put eu jos si sa te calc pe capul ala sec?!
10
6
Cum corect, adica agreati magariile penale asupra justitiei pe care le fac numai in interesul sleahtei de hoti din parlacacat si pentru a-i face scapati pe toti penalii in frunte cu superbogatul pacaliciul mustacios si martorul mincinos taricacaceanu si multi altii ca ei.
6
8
Corect Tariceanu
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614