REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tăriceanu: Propunerea de premier a preşedintelui adânceşte criza

Tăriceanu: Propunerea de premier a preşedintelui adânceşte criza

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 162

Călin Popescu-Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, că prin propunerea lui Florin Cîţu ca premier de către preşedintele Klaus Iohannis, "criza politică se va adânci", pentru că PNL "nu are capacitatea" să coaguleze o majoritate în Parlament care să învestească un guvern, scrie Agerpres.

"Propunerea pe care o face preşedintele nu este o propunere care să ducă la ieşirea din criză, ci la adâncirea ei, pentru că, este evident, în momentul de faţă PNL nu are capacitatea să realizeze o majoritate în jurul lui care să ducă la învestirea unui guvern. Criza politică se va adânci, cu consecinţe foarte proaste asupra ţării, mai ales că suntem confruntaţi şi cu această problemă suplimentară generată de riscul epidemiei de coronavirus, precum şi seceta, care afectează deja o parte din ţară cu consecinţele ei, unele previzibile şi altele mai puţin. Mă aşteptam ca preşedintele să ţină cont că nu are decât, practic, o singură soluţie, şi anume, aceea a unui premier independent, care să conducă Guvernul până la alegerile parlamentare la termen. Se pare că pentru preşedinte şi PNL ambiţia de anticipate pare să fie cel mai important obiectiv, şi nu scoaterea României din criză", a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Taricene,oameni ca tine,Isarescu,Melescanu si alti mosi dastia de peste 80 de ani care vor sa conduca Romania sau ocupa functii mari in stat,voi astia sunteti mai nesimtiti si decat Ion Iliescu care dupa o varsta s-a retras la pensie asa cum este si normal,dar voi inca nu va-ti trezit din betia puteri,sau daca ai ramas de frica dosarelor penale mai taci dracu din gura nu mai da tu sfaturi care tin de viitorul tari.
0
0
Criza o generezi chiar tu.
0
2
Protejeaza ti familia de coronavirus. Inchide televizorul ala!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367