REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tăriceanu: PSD, ALDE şi Pro România pot să schimbe deciziile Guvernului; nu vrem acest lucru, vrem dialog

Tăriceanu: PSD, ALDE şi Pro România pot să schimbe deciziile Guvernului; nu vrem acest lucru, vrem dialog

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 742

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a pledat pentru dialog între Guvern şi Parlament, astfel încât actuala criză să fie depăşită, explicând că majoritatea parlamentară poate "schimba fundamental" deciziile Executivului.

"Eu vorbesc de ani de zile de necesitatea unui proiect naţional care ar însemna că raliază nu numai partidele politice, dar toate instituţiile fundamentale ale statului şi până la urmă întreaga societate. Ca să venim în ziua de astăzi (...), avem un Guvern care se bazează pe 20% din Parlament şi care în mod normal ar trebuit să vină să ceară sprijin, pentru că Guvernul este autoritate legiuitoare delegată de Parlament, adoptă ordonanţe de urgenţă, dar aceste ordonanţe până la urmă vin la Parlament, unde el nu are majoritate. (...) Noi avem o majoritate care poate să schimbe fundamental tot ceea ce decide Guvernul, dar nu vrem acest lucru, vrem un dialog. Suntem preocupaţi şi îngrijoraţi. Ne-am fi dorit un dialog", a spus Tăriceanu marţi la România TV.

El a amintit că preşedinţii partidelor parlamentare au convenit marţi să-i propună premierului Orban să dialogheze cu Legislativul.

"Astăzi ne-am reunit preşedinţii partidelor parlamentare şi am convenit să facem o propunere către premierul Ludovic Orban pentru a închega un dialog, care ar trebui să existe oricum. Prin Constituţie, Guvernul este obligat să conlucreze cu Parlamentul", a adăugat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la România TV că ordonanţele adoptate de Guvern în ultima perioadă, aflate în dezbaterea Senatului, vor fi amendate în Parlament.

Potrivit lui Ciolacu, toate partidele, cu excepţia PNL, au înţeles să se unească în Parlament şi să vorbească "pe o singură voce" atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor şi al mediului de afaceri.

"Astăzi am avut o discuţie cu toţi liderii forţelor politice parlamentare care au răspuns apelului pe care l-am făcut zilele trecute. Şi astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situaţiei actuale în care se află România din cauza crizei sanitare şi economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepţia PNL, au înţeles să se unească în Parlament şi să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor şi al mediului de afaceri", a scris Ciolacu marţi pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367