REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tăriceanu respinge acuzațiile DNA de luare de mită: „La mine nu a ajuns niciun ban”

Tăriceanu respinge acuzațiile DNA de luare de mită: „La mine nu a ajuns niciun ban”

Replica API 12 ianuarie 2021 | 23:14 1546

Călin Popescu Tăriceanu respinge acuzaţiile DNA, conform cărora ar fi luat mită în valoare de 800.000 de dolari când ocupa funcţia de prim-ministru. El spune că nu s-au făcut plăţi către firma Microsoft cât timp el a condus Guvernul şi, în consecinţă, nu a primit „niciun ban”.

Călin Popescu-Tăriceanu

„Am o experienţă de 30 de ani, care mă face să cred că nimic nu este întâmplător. La mine nu a ajuns niciun ban şi nu avea de ce să ajungă. Dosarul Microsoft este legat de licenţele pe care statul român trebuia să le achite firmei Microsoft. În perioada mandatului meu, cu toate că au fost luate patru hotărâri de guvern, dintre care una era vizată de procurorul general de atunci, doamna Kovesi, nu au făcut decât să inventarieze licenţele Microsoft şi nu s-a plătit niciun ban către firma Microsoft în perioada mandatului meu. Deci, nu aveau cum să ajungă bani la mine. Din ce? Legătura se face cu consultanţii pe care PNL i-a avut o perioadă de vreme, care au avut un contract care a fost onorat în integralitate şi alte obligaţii nu au existat. Consultanţii au dat în judecată PNL pentru recuperarea sumei integrale a contractului. Nici eu, nici PNL nu am primit aceste sume. Această sumă de 800.000 de dolari este în capul DNA că ar fi fost într-un fel virată sau folosită de PNL. În dosar, eu nu apar ca fiind beneficiarul vreunei sume şi nici PNL, ca să fie clar”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu luni, la Antena 3, potrivit Agerpres.

El susține că dosarul a fost deschis cu mult timp în urmă.

„Erau o serie de acuzaţii care nu erau deloc evidente şi clare. Eu eram acuzat de luare mită, dar în dosarul de la Procuratură se spune că, de fapt, banii nu au ajuns la mine, că banii ar fi fost luaţi de altcineva cu care eu nu am avut nicio legătură... Genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice, un dosar care avea 17.000 de pagini, trimis la Parlament, în care, când ne-am uitat, nu am găsit nimic care să fie acuzator la adresa mea, ci numai o însăilare de presupuneri şi de aberaţii juridice care încercau să mă pună într-o lumină defavorabilă”, a adăugat Tăriceanu.

Procurorii DNA solicită încuviințarea urmăririi penale a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită. Dosarul este unul mai vechi, faptele fiind din urmă cu 14 ani. În urmă cu doi ani DNA a cerut avizul Senatului pentru urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, însă solicitarea a fost respinsă. Acum, procurorii îi cer lui Klaus Iohannis încuviințarea urmării penale, fiind vorba de un fost membru al Guvernului.

„Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, se arată în referatul procurorilor DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate furaciunile lu alde dragnea moliceanu ponta oprea etc vor ajunge dupa moartea lor la grupari infractionale din strainatate gen italia sau brazilia..o sa ajunga odraslele lor sarace si traumatizate
2
0
In sfarsit, un ziar care explica de ce se cere incuviintarea presedintelui pentru urmarirea penala, fiind vorba de un fost membru al Guvernului. Toata lumea intreba, ce demnitate mai detine Tariceanu, de se cere acordul presedintelui.
5
0
nu uitati si de manipularwa bursei,cu patriciuvinzarea pe nimic a petromidia,subminarea economiei nationale,distrugerea justitiei,cu tudorel,si jde mii de infractiuni mari si mici facute de acest borfas notoriu,lifta straina,tradator grec..!
8
0
Dupa ce ai tradat PSD ul si a cazut guvernul Veoricai ai crezut ca gata ai dat la pace cu Werner si sistemul. Nu ai jucat cartile bine asa ca acum ai de tras. Era timpul.
7
1
Jegul asta uman trebuiia ascuns de mult timp vreo 30-30 de ani pt toate mizeriile pe care le-a facut cat a fost in sferele puterii! Si el si Pontosu' victor ,precum si multi,multi altii care au jefuit tara
13
0
In sfarsit, am apucat ziua in care tu vei fi dat pe mana justitiei
14
0
Nerusinatul asta nu e ala care a dat dupa bunul plac perimetrele de exploatare din Marea Neagra?
20
1
A furat a disyrus romania el si gasca lui iliescu impreuna cu psd
18
2
Mai e in tara?Mare prost
12
1
Pana la urma tot te ajunge mana lunga a legii. Te-ai ascuns dupa parlament si imunitatea parlamentara dar alianta cu ponta te-a lasat la mana legii.
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218