REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tăriceanu: România trebuie să dea dovadă de solidaritate în UE. Un mandat rigid nu ajută în negocieri

Tăriceanu: România trebuie să dea dovadă de solidaritate în UE. Un mandat rigid nu ajută în negocieri

Replica API 15 septembrie 2015 | 23:37 199

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că România, ca stat membru al UE, trebuie să arate că este solidară cu eforturile şi demersurile Uniunii în a trata criza refuzaţilor, el opinând totodată că, "în general vorbind, fixarea unui mandat rigid nu ajută în negocieri".

"Probabil acele cote obligatorii ni se par o idee şocantă, care ne dă senzaţia că ne ştirbeşte suveranitatea. Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, problema imigranţilor este una foarte clară, şi anume România, ca stat membru al UE, trebuie să arate că este solidară cu eforturile şi demersurile UE în a trata criza refuzaţilor. Nu putem să facem, probabil, acele eforturi pe care sunt capabile să le facă ţările europene foarte dezvoltate economic din vestul Europei. Dar nici nu putem să aratăm egoismul vecinilor noştri. Cred că trebuie să înţelegem că prin atitudinea noastră, într-un fel, răsplătim eforturile pe care UE le-a făcut faţă de România. Cred că a trecut puţină vreme de la aderarea României la UE şi unii dintre noi au tendinţa să uite eforturile pe care UE le-a făcut faţă de România, atât în faza de preaderare, cât şi în momentul de faţă. Nu uitaţi că primim subvenţii masive de la UE, care ajută foarte mult în dezvoltarea economică, socială, culturală a României. Cred că, într-un fel, atunci când primeşti trebuie să ştii să dai înapoi sau să arăţi măcar că poţi să faci un efort", a spus Tăriceanu, răspunzând unei întrebări referitoare la cotele privind refugiaţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102