REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tăriceanu sesizează luni CCR în cazul Belina

Tăriceanu sesizează luni CCR în cazul Belina

Replica API 19 octombrie 2017 | 01:40 401

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că luni va depune la Curtea Constituţională (CCR) sesizarea privind un presupus conflict juridic între puterea judiciară şi cea executivă determinat de deschiderea de către DNA a dosarului Belina, scrie News.ro.

Liderul ALDE a făcut acest anunţ la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare. Tăriceanu a amintit că a spus că se consultă cu specialiştii pe această temă, iar miercuri dimineaţă a primit punctul de vedere al acestora.

”Luni depun la CCR sesizarea despre care am vorbit”, a adăugat preşedintele Senatului.

Săptămâna trecută, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va depune la Curtea Constituțională sesizarea privind dosarul Belina deschis de procurorii DNA. La circa o oră distanță, Tăriceanu a negat însă că s-ar fi luat vreo decizie în cursul întâlnirii pe care a avut-o cu liderul social-democrat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la finalul lunii septembrie, după ce DNA a anunţat anchetarea transferului braţului Pavel şi a insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), că decizia privind sesizarea CCR în legătură cu posibilitatea ca procurorii să ancheteze HG-uri revine Executivului, însă redactarea documentului este făcută de Ministerul Justiţiei. El a precizat atunci că judecătorii constituţionali vor trebui să precizeze dacă, în condiţiile în care deja Curtea a stabilit că procurorii nu pot face anchete în ceea ce priveşte ordonanţele, pot face astfel de anchete vizând hotărârile de guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mincinosule nu ai aflat vestea cea mare ptr noi cei care asteptam ca voi sa demisionati in grup, cum ca presul dorneanu, sluga ciumei rosii, a incalcat ceea ce voi insistati din rasputeri sa schimbati?, nu va mai apara nici DRACu, meschinilor
4
0
Da pe mata nu o sesizezi boule, ca te-a facut prost si hot ??? si pe tactu, ca mai bine facea o laba decit pe tine...
4
0
sa-i sufle Dorneanu in cimpoi ... si o sa se p... din nou pe Constitutie.
1
0
mai nea caline si asa faci mata sesizare la curte fa si ca a-ti luat votul oamenilor si i-ati mintit cu pensiile si salariile intreabai paia ce meritati poate gasesc ei o solutie mai nea Caline sti citi bani cheltuiesc sindicatel sa vina cu oameni la Bucuresti mai bine ii da lui Misa sa aibe de salarii si pensii voi a-ti pus mina pe banii tari si acum bagati bani la firmele straine in conturi Misa ce a cautat in America la FMI undes banii cu care a venit ce a facut cu ei dativa demisiile si alegeri anticipate
3
0
Tot programul psd de ,,guvernare''se invarte in jurul invartelilor hotesti al acestui cotoi mucalit zis si don Dracnea.Cei care ati votat psd,va place,sunteti incantati?
6
0
Scarnavia politicii autohtone.
10
0
Javrelor , jigodii , balamale ce sunteti , in pula mea , sa va ingropati ...
9
0
Haideti,fratilor peste ei in parlament,sa-i scoatem cu forta in piata,ne-au mintit cum a fost mai frumos,si acum ,ce fac ei ,ciumele,rid de noi,care murim in casa de foame,cu pensii de 600 de lei ,dupa 35ani de munca,si ei au cit zece pensii la un loc,astia merita spinzurati in piata,
9
1
un idiot Tariceanu, si psd hahalere penali, MINCINOSI, UNDE SUNT MARIRILE DE PENSII?
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102