REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tăriceanu susține că Cioloș este de acord cu propunerea prin care SRTV să poată solicita procedura de insolvență

Tăriceanu susține că Cioloș este de acord cu propunerea prin care SRTV să poată solicita procedura de insolvență

Replica API 22 martie 2016 | 00:17 286

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că premierul Dacian Cioloș este de acord cu propunerea ALDE ca televiziunea publică să poată solicita procedura de insolvență, având în vedere situația financiară "extrem de gravă" pe care o înregistrează.

"Am avut ieri o discuție și cu domnul prim-ministru Cioloș, referitoare la această problemă. Domnia sa a ținut să-mi spună că, din punctul de vedere al Guvernului, soluția intrării în insolvență este cea mai potrivită, având în vedere situația actuală a televiziunii și perspectivele. I-am adus aminte că Guvernul, la rândul lui, va trebui să întreprindă o serie de acțiuni, care sunt, după părerea mea, necesare și care să poată să contribuie la refacerea veniturilor televiziunii. Mă refer, pe de o parte, la obligativitatea ca societățile de distribuție a energiei electrice să factureze taxa de televiziune, la reconsiderarea subvenției pe care Guvernul o dă societății de televiziune pentru retransmisia pe relee către Societatea Națională de Comunicații. Sunt lucruri care țin de Guvern și l-am rugat să le aibă în vedere, în așa fel încât, simultan cu intrarea în insolvență, să se asigure o serie de venituri suplimentare", a precizat Tăriceanu într-o conferință de presă.

El a amintit că inițiativa legislativă referitoare la insolvența TVR a fost depusă la Camera Deputaților săptămâna trecută, cu propunerea de a fi discutată în regim de urgență.

"Ea este semnată de parlamentari ai ALDE, de parlamentari ai PSD și UDMR. Sper ca această procedură să ducă la un rezultat cât mai rapid și mâine va avea loc ședința plenului reunit al celor două Camere, în care va fi votat noul Consiliu de Administrație. Conform procedurii, CA după aceea se retrage și alege un președinte-director general, care va trebui să fie validat de plenul reunit", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE s-a referit și la un proiect de lege semnat de mai mulți parlamentari liberali care vizează, de asemenea, o modificare a Legii 41 cu privire la separarea funcțiilor de președinte și de director general la postul public.

"E foarte posibil ca cele două propuneri să fie luate în discuție, din nou, la comisii. Am înțeles că va exista o propunere de retrimitere la comisie după ce plenul a respins propunerea domnului Severin și rediscutarea celor două propuneri împreună", a spus Tăriceanu.

În context, el a spus că va face încă o propunere legislativă, de modificare a timpilor de publicitate pentru televiziunea publică, în contextul în care are voie să difuzeze opt minute de publicitate pe oră, în timp ce alte televiziuni au dreptul la 12 minute, notează agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367