REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tăriceanu: „Tehnocraţia ucide democraţia!”

Tăriceanu: „Tehnocraţia ucide democraţia!”

Replica API 8 decembrie 2016 | 00:00 248

Călin Popescu-Tăriceanu

„Tehnocrația ucide democrația!”, a afirmat, la Constanța, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, care s-a aflat într-o vizită electorală în județul Constanța, alături de copreședintele Daniel Constantin. La Constanța, liderii ALDE au prezentat membrilor și simpatizanților ALDE programul politic și economic al partidului, dar au adus și o serie de critici la adresa guvernului tehnocrat.

Înainte să ajungă în orașul Constanța, liderii partidului împreună cu reprezentanții organizației locale au vizitat Șantierul Naval Cernavodă. Ulterior, la Constanța, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Contantin au susținut o conferință de presă alături de reprezentanții ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias, senatorul Christian Gigi Chiru, primarul orașului Medgidia Valentin Vrabie, Ersun Anefi, Jean Paul Tucan, dar și președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) Gelil Eserghep. Articol complet: www.replicaonline.ro (ALDE, SC Replica Expres SRL, 11160008)

În cadrul conferinței de presă, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu s-a referit în special la modul în care tehnocrații se raportează la libertatea de exprimare și a dat exemplul incidentului petrecut în cursul zilei de azi, când un grup de jurnaliști nu au fost lăsați să participe la dezbaterea publică organizată de către Grupul de Dialog Social, unde a fost invitat și premierul Dacian Cioloș.

„Ceea ce s-a întâmplat acolo mi se pare incredibil. Din câte am aflat, doamna Andreea Pora, care era un fel de amfitrion, nu a primit două televiziuni, Antena 3 și, dacă nu mă înșel, RTV. Spuneam că mi se pare un lucru foarte grav, că dacă cei care susțin tehnocrația și acest guvern așa gândesc desfășurarea dezbaterilor în campania electorală, atunci ne putem imagina ceea ce se întâmplă și care este viziunea lor despre democrație și libertate.

O democrație autentică nu poate fi concepută în afara libertății presei. Presa trebuie să aibă acces la aceste manifestări și libertatea necondiționată a presei ar trebui să fie un element în gândirea tuturor celor care cred că au un cuvânt de spus în societatea românească. Eu cred că această atitudine din păcate nu poate să fie acceptată și acceptabilă în România pe care ne dorim s-o construim mai departe. Dacă vă aduceți aminte, la momentul instalării Guvernului Cioloș în Parlament am rostit un discurs și aprecierile mele au fost foarte critice.

Țineți minte ce am spus atunci? Că tehnocrația ucide democrația! Avem astăzi exemplificarea a nu știu câta oară a acestei afirmații care, din păcate, se dovedește adevărată. (…) Astăzi am mai văzut o declarație a doamnei Ghorghiu în care se ruga de domnul Cioloș să spună măcar o adată că susține PNL-ul la vot, sau că ar vota PNL-ul. Îl ruga, îl implora, deci… vă dați seama în ce situație penibilă este PNL-ul. Îl roagă pe Cioloș să spună măcar o dată că votează cu PNL-ul. În fine, deja cred că asta e o chestiune cu totul și cu totul secundară în raport cu ceea ce s-a întâmplat astăzi la GDS și știți foarte bine că nu o dată m-am ridicat și în trecut împotriva abuzurilor, împotriva libertății presei”, a spus Tăriceanu.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a transmis constănțenilor că ALDE își dorește ca după alegerile parlamentare, partidul să își consolideze poziția de a treia forță politică pe scena politică românească, însă, „obiectivul pe care noi l-am anunțat este ca, în 2020 să fim principalul partid de dreapta din România. Și după cum vedem astăzi că se întâmplă, după cum vedem evoluția PNL, sau mai degrabă PDL, cred că avem toate șansele să se întâmple acest lucru”.

Daniel Constantin a explicat și care va fi prioritatea principală a Alianței Liberalilor și Democraților, după alegeri: „Principalul obiectiv, pe care noi l-am asumat, este legat de investiții. Cred că e un lucru la care s-a referit ceva mai devreme și dl. președinte Tăriceanu, vreau doar să-l accentuez în fața presei, este principalul lucru la care vom ține în viitorul Guvern.

Să pornim cel de-al doilea motor al economiei astfel încât să ne asigurăm că această creștere pe care o avem - iată și în 2016, nu se bazează doar pe consum, se bazează pe investiții - nu este doar o creștere conjuncturală, ci este o creștere sănătoasă. Lucrurile acestea ne vor da garanția, că vom crea locuri de muncă în continuare. Ne vor da garanția că acele măriri de salarii, de pensii, despre care vorbesc toate partidele, chiar se vor întâmpla”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369