REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tăriceanu: Toate deciziile pe care le-am luat în activitatea politică au plecat de la interesul naţional

Tăriceanu: Toate deciziile pe care le-am luat în activitatea politică au plecat de la interesul naţional

Replica API 10 martie 2018 | 01:05 384

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE şi al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat vineri, la Piteşti, că toate deciziile pe care le-a luat ca politician au avut la bază interesul naţional, care ar trebui să fie apărat inclusiv în relaţiile României cu alte state.

"Discut cu colegi din generaţiile un pic mai tinere şi de multe ori ajungem la un punct esenţial: care este (...) direcţia pe care o arată busola noastră? Cum trebuie să mergem, care este abordarea pe care trebuie să o avem atunci când discutăm de politici economice, de politici sociale, de politică externă, de probleme de apărare, de securitate, de mediu? Există un element fundamental pe care trebuie să-l ţineţi minte, şi acesta este interesul naţional. Toate deciziile pe care le-am luat în activitatea mea politică au plecat de la acest lucru, de la interesul naţional", a declarat Tăriceanu, în faţa delegaţiilor la Conferinţa de alegeri a ALDE Argeş.

În opinia liderului ALDE, România ar trebui să ia ca exemplu alte ţări care se luptă pentru interesul lor naţional, inclusiv în interiorul Uniunii Europene.

"Dacă o să priviţi în străinătate, o să vedeţi că şi celelalte ţări (...) se ghidează întotdeauna după interesul naţional. Din păcate, România ultimilor 20 de ani a pus interesul naţional pe planul doi, trei sau chiar mai departe. Oamenii politici au uitat că trebuie să reprezinte interesul naţional, interesul cetăţenilor şi al ţării care i-a pus în funcţii de responsabilitate. (...) Nu trebuie să facem concesii, nu trebuie să fim naivi, să credem că trăim într-o lume în care toţi ne vor numai binele. Fiecare îşi vrea binele lui şi de aceea trebuie, chiar ca membri ai Uniunii Europene, să ştim să ne batem pentru interesul naţional, să ne promovăm interesul naţional, să ni-l apărăm", a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minti ca un porc imputit Gazul Insula Serpilor Fundatia Gojdu si simpla alianta cu psd face din tine un porc notoriu! La puscarie porcule!
1
0
Sugi poula bai mos senil!
0
0
ai luat decizii in favoarea ta ca esti un penal
8
0
bai zdreanto!!! Cand ai mers, in anii preaderarii Roaniei la acest cacat numit Uniunea Europeana, o dictatura la nivel de continent!!!... cand a venot vorba sa spui cu cati hectolitri de lapte de capra sa aduca Romania uniunii, tu ai tacuta precum cacatul in iarba, ca mai apoi ai nostri ciobani sa arunce laptele de capra pe camp pt ca nu il lua nimeni, datorita pretului derizoriu!!! mars, sa mori, zdreanto de tariceanu ce esti!!!
13
0
dle top model, amant de meserie,, dta faci o mare confuzie interesul national este, in coceptia voastra, interes personal, de haita. Nu aveti voi nimic in comun cu intewresul national sunteti, paraleli, tangentiali. Terminati cu minciunile
14
0
Mincinos ordinar, cand ai tocat banii din privatizarea BCR-ului pe pomeni electorale, cand i-ai dat tu si Nastase pe nimic OMV-ul lui Patriciu, acum cand ascunzi intalnirile cu ungurii in privinta gazelor din Marea Neagra, taxa auto, etc toate au fost in interesul tau, canaliel.
20
0
Nemernic , nenorocit , dobitoc ...
21
0
Minciuni. Taxa auto tot pt interesul national? Ca individul facea afaceri cu Citroen in perioada aia era doar o coincidenta, nu?
19
0
Acum sunt doi cu interesul national. Celalalt era Gabi Oprea. Ce oameni domnule, nu se gandesc decat la noi si la interesul national.
18
0
Si cand ai vandut gazul, padurile si orice resursa a tarii???? Tot in interes national???
22
0
Cum ar fi taxa de prima inmatriculare.. Cum ar fi perimetrele din Marea Neagra, etc...
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102