REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Tăriceanu: Vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic

Tăriceanu: Vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic

Replica API 27 ianuarie 2021 | 20:34 1590

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu susţine că dosarul în care este pus sub inculpare de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie este unul "eminamente politic".

Călin Popescu-Tăriceanu

"Interesantă decizia DNA de a face public conţinutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel şi cu ancheta celor şase case ale domnului Iohannis sau cu şpăgile luate de fruntaşii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă! În condiţiile în care ancheta penală nu este publică (valabil şi pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nicio probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit fostului premier, procurorii "refuză" să constate că Executivul pe care l-a condus a adoptat o serie de Hotărâri de Guvern pentru ca România "să intre în legalitate", în condiţiile în care administraţia centrală şi locală folosea "în mod fraudulos" licenţe software Microsoft.

"Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deţinătorii licenţelor. PNL a avut mai multe contracte de consultanţă în perioada 2007 - 2008 în totală transparenţă şi legalitate, care au fost plătite de către partid şi de nimeni altcineva. Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfăşurare. Este de bun simţ, ca să nu mai vorbesc de obligaţii procedurale, ca trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat să se facă în urma administrării unor probe suplimentare, ori, în cazul meu, procurorul nu a venit cu nicio probă suplimentară care să justifice inculparea. Mai degrabă pare că e o comandă politică 'de a mă face', cum aud că se vorbeşte pe culoarele puterii!", a mai scris Călin Popescu-Tăriceanu.

Conform fostului preşedinte al Senatului, nu este prima dată când o putere politică încearcă să-i "pună căluş printr-o înscenare judiciară".

"A fost 'operaţiunea Sterling', urmată de procesul cu aşa-zisa declaraţie mincinoasă şi acum asta! Aşa cum le-am câştigat pe toate până acum, o să-l câştig şi pe acesta, şi pe toate celelalte pe care bănuiesc că le dospesc! Să fie clar: telejustiţia nu este justiţie, ci doar o revenire la perioada bolşevică în care nu judecau magistraţii, ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justiţia din România trebuie să meargă!", a adăugat Tăriceanu.

DNA a anunţat luni că fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a fost pus sub inculpare în dosarul în care este acuzat de luare de mită în valoare de 800.000 de dolari. Procedural, procurorii anticorupţie au ajuns în etapa în care acesta urmează să fie trimis în judecată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu inteleg se da milionar.... ce cauta sa-si bata capul lucrand la stat?
0
0
a stat ascuns borborfasul de Tariceanu sub aripa ocrotitoare a unor parlamentari PSD care iau dat imunitate si asa statea si ridea de toti. Poate acum ia venit ceasul si va trece linga Dragnea pe ani multi. El ia mita si tot el striga ca e politica fapta sa !! auzi la escroc
1
0
Hotule, Mincinosule, Tradatorule.... la puscarie cu tine, langa dragnea. Ati distrus economia cu hotiile si faradelegile voastre, ati mintit romanii.
3
0
Jegul asta de tariceanu ar trebui ascuns la mititica toata viata lui de aici incolo si tot n-ar fi de ajuns!
3
0
asigura.ne tu cariceanule din pirnaie! ia zi, um manipulai bursa si vindeai petromidia pe nimic?
4
0
Dosar politic, intr-un moment in care el nu inseamna nimic dpdv politic
6
0
Cat ai primit somajul
4
0
da tariceanule,cind manipulai bursa cu patriciu,arza-l iadul,cum era?dar cind schimbai legile justitiei cu tudorel,erai tot asa,politic,nu? mars la inchisoare si banii confiscati,sa locuiti in garsoniera din zabrauti,toata famiglia ta de borfasi penali!!!
7
0
Nu trebuie sa asiguri pe nimeni de nimic ma Tari pentru ca ai vavut,tu impreuna cu Ponta brat la brat nu ati reusit sa obtineti 5%dintre voturile romanilor deci sa iti iasa idea asta din cap ca tu reprezinti ceva pt romani sau Romania;tot ce trebuie sa faci este sa te duci la tribunal si acolo sa demonstrezi ca esti"o victima politica".
3
0
Are dreptate individul ,cei 800.000 sunt eminamente doar bani de seminte !
11
0
Se pise pe noi zi de zi pana la moarte,,,,,sa vedem cine o sa se pise pe toata familia lui dupa ce ridica copita,mafiile din strainatate din asta traiesc ,,,exact cum traieste si el acum,,,,,un boschetar
5
0
ehee, poate ca dosarul a fost facut de atunci dar l-au folosit pentru santaj, acum ca Tariceanu nu mai e in nici o functie importanta il flutura pentru impresia artistica!!
7
1
Dar cand s a intamplat asta? Acum zece cinspe ani? Bai voi sunteti normali? Pai ce ati facut cu dosarul asta timp de un deceniu si jumatate? Sa inteleg ca niste procurori si au luat salariile si nu au facut nimic? Ce probe ar putea fi gasite acum dupa 10 ani si n au putut fi gasite atunci cand s a intamplat sau timp de un an? E clar ca jegul striga acum ca i dosar politic si ca rechizitoriul e o compunere de clasa a patra despre o poveste citita cu 10 ani in urma. Uite pentru ce este necesara SIIJ. Sa cerceteze ce au facut procurorii atat timp in dosarul asta si de ce nu l au arestat acu10 ani
6
7
Tariceanu chiar IMPLORA CACATUL SA IL IA LA LINS si CU LIMBA PE PAINE LA INTINS!
7
0
ca in sfarsit ti-a venit randul !!! La rahova cu tine infractorule !!!
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920