REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tăriceanu vrea ca ALDE să devină a treia forță politică după următoarele alegeri

Tăriceanu vrea ca ALDE să devină a treia forță politică după următoarele alegeri

Replica API 14 decembrie 2015 | 00:09 265

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu vrea ca acest partid să se consolideze ca a treia forță politică din România după alegerile de anul viitor, ca o alternativă la formațiunile tradiționale.

"Ambiția mea și a colegilor mei este ca, după viitoarele alegeri locale, ALDE să se consolideze ca a treia forță politică, o alternativă la partidele devenite tradiționale pe scena politică românească — mă refer la PNL și PSD—, care, după cum se vede, sunt afectate de o eroziune politică accentuată", a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă, cu ocazia Școlii de iarnă a Tineretului Liberalilor și Democraților, anunţă agerpres.ro.

Tăriceanu a subliniat că ALDE este un partid tânăr, dar a arătat că acest lucru nu reprezintă un avantaj la nivel organizațional, însă poate atrage oameni noi, care să se implice în acțiunea politică și care să accepte regulile jocului democratic.

"Dacă sunt oameni care vor să candideze din societate, pot să o facă independenți. Dacă vor să facă politică, dacă împărtășesc valorile și ideile noastre, să vină alături de noi. (...) De multe ori am constatat că sunt foarte mulți oameni valoroși, dar care au o privire egoistă asupra lucrurilor. Politica înseamnă consum de timp, de nervi, de resurse de tot felul pe care unii sunt dispuși să le aloce și alții nu. În măsura în care vor avea disponibilitate și au și o carte de vizită care să îi recomande, le-am spus colegilor mei și astăzi să-i primească cu brațele deschise. Ne-am propus ca o primă etapă atragerea de noi membri. Facem și invitații, dar sunt foarte mulți care vin și din proprie inițiativă", a susținut copreședintele ALDE.

El a adăugat că a avut discuții cu membri ai PNL pentru a se alătura ALDE, dar nu a dorit să spună despre cine este vorba.

"Vin foarte mulți din PNL care îmi spun că stilul de conducere actual din partid este inacceptabil. Este o lipsă de dezbatere internă, o lipsă de dezbatere a deciziilor importante, și sunt oameni care sunt deranjați de aceste motive. Nu din cauza lucrurilor care li se impută în materie penală sau de altă natură. O să discut cu colegii mei din conducere și o să vedem de la caz la caz", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218