REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Tăriceanu vrea măsuri pentru ca Institutul Cantacuzino să producă vaccinul anticoronavirus

Tăriceanu vrea măsuri pentru ca Institutul Cantacuzino să producă vaccinul anticoronavirus

Replica API 28 martie 2020 | 00:00 1136

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pledează pentru asigurarea condiţiilor, prin măsuri luate fie de Guvern, fie de Parlament, pentru ca vaccinul împotriva noului coronavirus să poată fi produs la Institutul Cantacuzino.

"Trag semnalul în legătură cu Institutul Cantacuzino pentru a nu repeta greşelile de până acum şi pentru a fi siguri că Institutul Cantacuzino are capacitatea să-l producă rapid şi în doze care să ajungă pentru toţi sau chiar să ne putem ajuta şi vecinii. De asta cred că e nevoie ca Guvernul să ia acum toate măsurile, astfel încât specialiştii de la 'Cantacuzino' să poată produce 'mâine' viitorul vaccin. Ceea ce s-a întâmplat cu medicii şi personalul medical care au fost trimişi în linia întâi fără materiale de protecţie nu trebuie să se mai întâmple. La niciun spital. Pentru că atunci când vaccinul va apărea, fiecare minut va fi important, pentru că va putea salva viaţa unuia dintre noi", a scris Tăriceanu vineri pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, resursa umană trebuie asigurată chiar şi cu cei pensionaţi deja.

"Dacă guvernanţii nu ştiu sau nu pot să o facă, Parlamentul va trebui să preia iniţiativa şi să voteze o lege care să dea Institutului Cantacuzino fondurile necesare pentru a se pregăti pentru producerea, pe scara largă, a unui vaccin anticoronavirus, după ce cercetările mondiale vor fi încheiate. Şi mă gândesc că aceste fonduri trebuie să fie suficiente, inclusiv pentru completarea resursei umane cu personal suplimentar, oameni noi sau din rândul celor pensionaţi deja. Şi între timp: Staţi în case! Staţi departe de virus şi daţi timp cercetătorilor să producă vaccinul sau medicaţia de care avem nevoie în lupta cu coronavirusul! O creştere rapidă a numărului de îmbolnăviri pune sistemul medical românesc în mare dificultate", a adăugat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce zice .. ce zice moliceanu ca se casatoreste cu cine ..cu moartea....dar nu e prea tanara moartea pentru el maica maiculita domnului isuse hristoase
0
0
Cainii latra ursul merge , hai sa fim seriosi.Pana acum nu ai mai zis asa ceva ,de ce?
2
0
Anularea pensiilor speciale, reducerea numarului de parlamentari, reducerea posturilor-sinecura pentru politruci, amante, beizadele, etc. si ar fi bani sufiecienti pentru redeschiderea Institutului Cantacuzino pentru producerea de vaccinuri. Dar Taricene, asta nu poate fi facuta peste noapte!
5
0
sa i-o sugi lui tariceanu muistul !!!
4
1
Distrugerea cercetarii ,a industriei romaniesti nu a fost o greseala,ci evident ca a fost ceva facut cu rea intentie chiar din interior. Mafiotii politico-economici sunt puternic consolidate si ajutati de afara,ei nefiind destepti asa,singui ,ci doar ticalosi. Tariceanu se lupta cu mainile goale,caci este inconjurat de politruci fara patriotism decat unul de fatada si de indivizi lipiti de fotolii inalte ce nu au legatura cu dedicare fata de popor.
2
4
toti ati fost la putere de 30 de ani si ati distrus tot ce erabun in tara doar cand ne loveste ceva va amintiti se spunea bine neamestec in treburile interne asa e cand esti condus de altii, am avut de toate si in loc sa mergem mai departe le ati distrus
9
0
Da asa e Institutul Cantacuzino a existat si cand ai fost matale la volanul Romaniei dar atunci erai ocupat cu afacerile personale si te durea in spit. Lumea nu uita si nici nu te iarta.Vrei iertare du te la IPS si sugei o.
11
0
cucuvea increzuta. esti 0000000000000
9
0
Cand erai la putere de ce nu ai facut nimic? Mars javra!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920