REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

TARIFE MODIFICATE la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa!

TARIFE MODIFICATE la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa!

Replica API 23 aprilie 2019 | 10:15 778

Modificări în privința tarifelor de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. „Este o schimbare în bine, în sensul acordării ofertei noastre muzeale cu cerințele vizitatorilor”, a afirmat Adrian Bîlbă, directorul complexului pentru „Replica de Constanța”.

Consilierii județeni au votat favorabil, în cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța, modificarea și completarea anexei HCJC 25/30.01.2019 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2019, în sensul stabilirii unor tarife la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Astfel, în primul rând a fost modificată delimitarea perioadelor de extrasezon, intersezon și sezon. Perioada de extrasezon este între 1 octombrie – 30 aprilie (perioada de extrasezon este stabilită de la 1 octombrie până la 31 mai, noua propunere a instituției scade această perioadă cu o lună); perioada de intersezon este între 1 – 31 mai și 1 – 30 septembrie (până în prezent, această perioadă era stabilită între 1 – 30 iunie și 1 – 30 septembrie); perioada de sezon este între 1 iunie – 31 august (cu o lună mai mult, până în prezent această perioadă fiind între 1 iulie – 31 august).

Modificări au fost instituite cu privire la taxa de acces în Microrezervație. Astfel, până în prezent, cei care doreau să viziteze doar Microrezervația nu putea achiziționa bilet separat. „De anul acesta, având în vedere expozițiile temporare pe care le avem, cât și urmare a solicitării oamenilor care nu doresc să intre la Delfinariu, s-a decis să fie și în extrasezon un tarif doar pentru Microrezervație. Această modificare a fost realizată din dorința de a veni în întâmpinarea doleanțelor vizitatorilor”, a afirmat Adrian Bîlbă.

O altă modificare a fost instituită în privind taxei de acces la Planetariu, în sensul măririi acesteia pentru extrasezon, de la 4 lei la 8 lei, pentru biletele cu tarif întreg și de la 1 leu la 2 lei, pentru biletele cu tarif redus pentru elevi și studenți; pentru intersezon și sezon, taxele vor fi de 12 lei, pentru bilet întreg și 3 lei, tarif redus. Dar, se impune subliniat, scumpirea survine din faptul că biletul acoperă accesul atât la Planetariu, cât și la Microrezervație.

„Tot ce am făcut este o reacție de ajustare a prețurilor la dorințele vizitatorilor. Nu am scumpit accesul la Delfinariu, nu am scumpit tariful de acces la Microrezervație; am scumpit relativ accesul la Planetariu, dar în sensul că am mărit oferta. Cei care veneau la Planetariu trebuiau să cumpere bilet pentru Planetariu și dacă ulterior doreau și în Microrezervație, achiziționau bilet separat. Acum, pot intra la amândouă, cu un singur bilet.

Este o schimbare în bine, în senzul acordării ofertei muzeale cu cerințele vizitatorilor”, a afirmat directorul Adrian Bîlbă.

Se introduce TAXA DE PARCARE la Delfinariu!

O altă modificare este reprezentată de introducerea unei taxe de parcare. „Această taxă nouă este în cuantum de 20 lei/zi, cu TVA inclus, pentru vizitatori, condiția fiind ca aceasta să se plătească on line, datorită imposibilității tehnice de a avea casierie și la intrarea auto a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”, se arată în anexele hotărârii adoptate de consilierii județeni.

Parcare este amplasată în spatele complexului muzeal, intrarea realizându-se dinspre B-dul Mamaia, pe lângă restaurantul Dolce Vita. „Este o intrare din păcate neasfaltată, am tot insistat la primărie, dar nu au găsit soluții până acum. Parcare este amenajată corespunzător și sunt indicatoare care direcționează vizitatorii către ea”, a afirmat directorul Adrian Bîlbă.

O altă modificare vizează taxa de acces la acvariu. Aceasta a fost mărită, pentru perioada de intersezon, „pentru a se păstra o proporționalitate față de taxele aplicate în celelalte perioade”. Astfel, intersezon, taxa va crește de la 8 lei la 12 lei, tarif întreg și de la 2 lei la 3 lei, tarif redus pentru elevi și studenți.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa mearga doar cei care se descurca si intra moca
1
0
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
1
0
japca pe fata frate,20 de lei pe zi ,,,strada pe care nu intri nu este asfaltatata si daca nu sta vizitatorul 24 de ore ptr ce frate. auzi parcarea mai scumpa ca biletul ,,
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614