REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ţările de Jos: Tânăr arestat pentru punerea în vânzare online a 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate

Ţările de Jos: Tânăr arestat pentru punerea în vânzare online a 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 473

Poliţia olandeză a anunţat vineri arestarea, într-o operaţiune internaţională, a unui tânăr de 22 de ani sub suspiciunea că a pus în vânzare online aproximativ 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate, transmite EFE.

Cei interesaţi de parole puteau descărca informaţia contracost de pe platforma weleakinfo.com, a specificat poliţia într-un comunicat.

Tânărul a fost arestat miercuri fiind bănuit că ar fi "jucat un rol de facilitare în ce priveşte infracţiunea informatică". La anchetă au colaborat echipe specializate în delincvenţa cibernetică din National Crime Agency (Regatul Unit), FBI (SUA) şi Bundeskriminalamt (Germania).

După reţinere, poliţiştii au efectuat percheziţii la două adrese din oraşul olandez Arnhem şi au găsit "un echipament profesional" în casa suspectului, care este acuzat de "posesie şi oferire de nume de utilizatori şi parole furate".

Ca parte a anchetei internaţionale, o altă persoană de 22 de ani a fost arestată în Irlanda de Nord, în timp ce adresa web utilizată pentru oferirea spre vânzare a datelor a fost eliminată de FBI.

Fiind o cercetare în curs, poliţia olandeză nu a informat asupra ţărilor afectate de furtul de parole.

Infractorii cibernetici obişnuiesc să schimbe serverul pentru a evita să fie urmăriţi, ceea ce face ca într-un caz precum acesta să fie nevoie de cooperarea mai multor ţări, precum şi de participarea la investigaţie a unor organizaţii internaţionale ca Europol, Eurojust sau Interpol, mai notează agenţia EFE. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tarile de jos adica Nederlanden, fosta Olanda. In cadrul tarilor de jos mai era si Belgia si Luxemburg. Olanda s-a hotarat repede sa se numeasca unitar. Noi ne numim Romania care seamana cu alte minoritati... Valahi suntem multi in Carpati si Balcani, dar noi suntem romi pentru occidentali. Dupa spusele unor romi, romii se trag de la Roma... O chestie de identitate a ultimilor 30 de ani care foloseste unora dar nu valahilor.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920