REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

TAROM achiziţionează 5 aeronave Boeing noi. Direcţia Tehnică a companiei devine partener oficial Boeing

TAROM achiziţionează 5 aeronave Boeing noi. Direcţia Tehnică a companiei devine partener oficial Boeing

Replica API 17 iulie 2018 | 00:00 323

Ministerul Transporturilor:

Ministerul Transporturilor:

Achiziţia de către TAROM a celor cinci aeronave Boeing 737-MAX 8 face parte dintr-un contract mai amplu care prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a operatorului naţional aerian să devină partener oficial Boeing, informează, luni, Ministerul Transporturilor, într-un comunicat, scrie AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ministrul de resort, Lucian Şova, a participat luni la Londra la ceremonia de semnare a contractului prin care TAROM achiziţionează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru naţional.

"Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum şi achiziţia în leasing operaţional a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM", se spune în comunicat.

Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM, dă asigurări MT.

"Reînnoirea flotei TAROM, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737-MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanţi de pe piaţa transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcţia corectă", a declarat Şova.

Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm, şi Boeing, prin Kevin G. McAllister - preşedinte şi director executiv al Boeing Commercial, şi Ihssane Mounir - vicepreşedinte de marketing şi vânzări, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough Internaţional Airshow, evenimentul aerospaţial al anului din Europa.

"Participarea delegaţiei Ministerului Transporturilor, alături de directorul general al TAROM, la ceremonia de la Londra transmite un mesaj de încredere în revitalizarea companiei naţionale pentru transporturi aeriene. Majoritatea guvernelor din Europa şi de peste ocean se află la acest eveniment. Prezenţa reprezentanţilor Guvernului României la Farnborough oferă oportunităţi reale de colaborare şi dezvoltare a relaţiilor punctuale cu partenerii noştri, inclusiv pe componentă de transporturi aeriene. Extinderea flotei TAROM cu alte cinci aeronave reprezintă încă un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în Programul de Guvernare şi pentru consolidarea Companiei Naţionale TAROM pe piaţa de profil", se precizează în comunicat.

Modelul Boeing 737 - MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansată şi este îmbunătăţit pentru a oferi mai mare eficienţă şi fiabilitate.

Târgul aviatic de la Farnborough reuneşte, până în 22 iulie, peste 70 000 de reprezentanţi ai industriei aerospaţiale care îşi prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
papagalul analfabet tupeist lucica si-a luat spaga. El este american nu european sa cumpere avioane airbus. Muie sova, muie pesede !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614